Na graničnim prelazima uhapšeno sedam osoba

 - Na graničnim prelazima u BiH u protekla tri dana uhapšeno je sedam lica jer je provjerama utvrđeno da su za njima pravosudne i policijske institucije raspisale potjernice zbog različitih krivičnih djela, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Republika Srpska 02.07.2021 | 14:39
Na graničnim prelazima uhapšeno sedam osoba

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina danas su na prelazu Rača uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali L.H. /27/, za kojim je MUP Кantona Sarajevo raspisa potragu zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Na prelazu Hum danas je uhapšen državljanin Srbije čiji su inicijali V.R. /63/ jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu zbog krivičnog djela utaja, nakon čega je predat službenicima MUP-a Republike Srpske.

Službenici Jedinice granične policije Zvornik prilikom ulasku u BiH na prelazu Кarakaj uhapsili su državljanina BiH R.M. /48/, nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora.

Uhapšeni R.M. predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina u utorak, 29. juna, uhapsili su na prelazu Rača državljane BiH D.M. /30/, kojeg potražuje Opštinski sud u Orašju zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te E.H. /19/ za kojim je Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu zbog krivičnog djela povreda groba ili umrlog lica.

U saopštenju se dodaje da je D.M. predat službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu, a E.H. službenicima Policijske stanice Bijeljina.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo 29. juna na letu iz Dortmunda pripadnici Granične policije uhapsili su državljanina BiH čiji su inicijali M.B. /54/ jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim MUP Кantona Sarajevo raspisao potragu zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Istog dana, prilikom ulaska u BiH na prelazu Brod slobode je lišen državljanin BiH E.M. /38/, nakon što je utvrđeno da ga potražuju opštinski sudovi u Sarajevu i Ljubuškom zbog krađa.

Uhapšeni E.M. je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Da da

03.07.2021 06:13

Sve neka fina gospoda..

ODGOVORITE
Name

Aco

03.07.2021 07:48

Mora se narod snalaziti kako zna i umije kad u ovim jebenim drzavama nemaju sansu posteno raditi i zaraditi. Samo silovanja i ubistva nemaju opravdanja,istom mjerom bi ih kaznjavao