Murizu Memiću upućene prijetnje smrću

Muriz Memić, koji se već pet godina bori da se otkrije istina o smrti njegovog sina Dženana Memića, dobio je prijetnje smrću.

Bosna i Hercegovina 20.06.2021 | 19:23
Murizu Memiću upućene prijetnje smrću

Ova informacija objavljena je na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića". U informaciji se navodi da su prijetnje prijavljene MUP-u Kantona Sarajevo.

"Nakon pet godina borbe i konačno prvih hapšenja, počele su i direktne prijetnje. Izgleda da gori pod nogama i da smo udarili gdje ih najviše boli. Prijetnja ubistvom Murizu Memiću od nama poznate osobe, a vezane za ovaj slučaj, upravo je prijavljena MUP-u KS. Pozvali su Muriza da odmah dođe u krim službu", navedeno je u informaciji.

Dodaje se da će prijetnja ubistvom biti prijavljena Tužilaštvu BiH.

"Onome ko je prijetio poručujemo da ima ko da čuva Murizu leđa! Udarite na Muriza, udarili ste na sve nas", zaključuje se u objavi.

Podsjetimo, Sud BiH juče je odredio jednomjesečni pritvor Alisi Ramić (djevojačko Mutap) te Muameru Ožegoviću, recepcionaru ilidžanskog hotela Crystal u vrijeme smrti Dženana Memića.

Odluka je donesena nakon što je pred Sudom BiH održano ročište na kojem je razmatran prijedlog Tužilaštva BiH, koje je zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Ramić, bivšu djevojku ubijenog Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem.

Ranije ove godine uhapšeni su Alisin otac Zijad Mutap, bivši šef Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Hasan Dupovac i službenik MUP-a KS Josip Barić. Oni su uhapšeni u sklopu istrage o eventualnim nezakonitostima u istrazi stradanja Dženana Memića 2016. godine.

(Klix)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Tako je, BRAVO!

20.06.2021 17:42

"Onome ko je prijetio poručujemo da ima ko da čuva Murizu leđa! Udarite na Muriza, udarili ste na sve nas",

ODGOVORITE
Name

Makljen

20.06.2021 18:14

Mars bagro oloska ubiliste covjeku sina sad prijetite i njemu vladajuca bagra misli da sve moze e nece moci,,svi vi koji godinama stojite na strani mafijasa i kriminalaca i vama dolazi crni petak,,gotoviste ceka se tren vaseg hapsenja.

Name

Re

20.06.2021 19:15

Klupko se odmotava i nastaje nervoza. Banda je stjerana uza zid. Ovakav borac za pravdu rijetko se viđa i najjači bi poklekli.

Name

Borac

20.06.2021 19:27

Tako su i Dragicevicu pretili.

Name

Posmatrac

20.06.2021 17:49

SVI SMO MI MURIZZZZ...PODRSKA ZA HRABROG OCA JEDNOG PRELEPOG ANDJELA...KLOSARI MOGU SAMO DA PRETE A USKORO CE U ZATVOR SVI KOJI SU UMESANI NA BILO KOJI NACIN...A UUU KAKO SU SE USRALI POJEDINCI...FUUUUJ

ODGOVORITE
Name

baka

20.06.2021 17:59

Dragi Murize,oni su gotovi.Pravda za tvoje dijete !

ODGOVORITE
Name

Ana

20.06.2021 18:06

Kažite čitavo ime i prezime osobe koja je pretila i onako namucenom ocu stradalo mladića, zar nam treba takva država sa takvom policijom sa takvim sudstvom dokle vise tetor.

ODGOVORITE
Name

Iz prikrajka

20.06.2021 18:14

A Vreci se gace tresu, jos malo majstore pa i ti u apsanu. Dosta te je bilo ...

ODGOVORITE
Name

Rale

20.06.2021 18:21

Kupi ti murize automat pistolj je malo za bagru koja prijeti pa jos ako znas ke ti salje prijetnje pravo na mu na vrata pa ga priupitaj za zdravlje. Oni su tebi davno uzeli zivot kada su ti ubili dijete. Zelim ti da se odbranis od kriminalaca.

ODGOVORITE