Željeli su da nas natjeraju da napustimo sastanak

Juče je nastavljen dijalog u Briselu i to je do sada bila najčudnija faza pregovora. Priština je juče željela da nas navede da napustimo sastanak i da se dijalog prekine našom krivicom, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas na konferenciji za štampu u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike.

Srbija 16.06.2021 | 13:25
Željeli su da nas natjeraju da napustimo sastanak

Dodao je da je srpska delegacija uspjela na kratko da kaže u vezi sa nestalim osobama.

– Pokušali smo da pokažemo da ne želimo nikoga da sakrijemo, a istovremeno da uspjemo da prištinska strana nama i međunarodnoj zajednici omogući pristup određenim lokacijama na KiM kako bismo ispitali imali zakopanih tijela Srba – rekao je Vučić.

Kako kaže, 21. juna biće održana sjednica Narodne skupštine na kojoj će govoriti temeljno o svakom pitanju u vezi sa KiM i situacijom koju Srbija sa međunarodnom zajednicom, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas na konferenciji za štampu u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike.

Vučić se obraća naciji nakon što je juče imao trilateralne razgovore u Briselu, kojima su prisustvovali premijer Kosova Aljbin Kurti, šef diplomatije EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

(Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

NR

16.06.2021 15:37

Sada će tražiti referendum. Kao i u RS što se radi kada zagusti.

ODGOVORITE
Name

Željeli su

16.06.2021 16:44

Oni su vas istjerali sa Kosova. To je glavnije!

ODGOVORITE
Name

Ali

16.06.2021 18:39

Ti to nisi dozvolio predsedniče i onda su oni detonirali. Kakva pojava.

ODGOVORITE