Policija u Vitezu pronašla 15 kilograma spida

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona tokom proteklog vikenda uspješno su realizovali više akcija, a u jednoj od njih pronađeno je čak 15 kilograma droge spid.

Bosna i Hercegovina 14.06.2021 | 11:55
Policija u Vitezu pronašla 15 kilograma spida

Naime, juče su policijski službenici Sektora kriminalističke policije, na osnovu naredbe Opštinskog suda Travnik, izvršili pretrese porodične kuće i trgovačke radnje u Starom Vitezu koju koristi O.Đ. rođen 1979. godine iz Zenice.

Tom prilikom, pronađena je i oduzeta određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kanabis.

Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, opština Vitez, koje koristi J.I. rođen 1980.godine iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kilogama bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga spid.

Osumnjičeni su uhapšeni i protiv njih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Takođe, uspješne akcije su izvedene i na području Bugojna i Busovače, gdje su u pretresima pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, zbog čega uhapšene četiri osobe. Navedene planske aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu.

(Klix)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hehe

14.06.2021 16:30

Pakovano ko domaći masni sir...

ODGOVORITE