Brkić i Čačić ušli u četvrtfinale na Roland Garrosu

Brkić i Čačić igrali su sigurno, osvajali su sve poene na svoj servis, a dva puta, u prvom i drugom setu oduzeli su servise protivnicima.

Tenis 05.06.2021 | 13:23
Brkić i Čačić ušli u četvrtfinale na Roland Garrosu

Bosanskohercegovački teniski reprezentativac Tomislav Brkić u paru sa Nikola Čačićem iz Srbije pobijedio je Roland Garrosu italijansko-argentinski dvojac Simone Bolelli/Maximo Gonzalez u dva seta rezutatom 6-4, 6-4.

Brkić je plasmanom među osam najboljih parova ostvario najveći uspjeh bosanskohercegovačkog tenisa i jedan od najvećih uspjeha našeg sporta općenito.

Brkić i Čačić igrali su sigurno, osvajali su sve poene na svoj servis, a dva puta, u prvom i drugom setu oduzeli su servise protivnicima što je bilo dovoljno za glatku pobjedu.

Tomislav Brkić rođen je 1990. u Mostaru i godinama nastupa za reprezentaciju BiH u pojedinačnoj konkurenciji i muškim parovima.

Njegov suigrač Nikola Čačić rođen je također 1990., u Banjoj Luci, ali već godinama živi i trenira u Srbiji.

Tomislav Brkić i Nikola Čačić će u polufinalu igrati protiv Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala, inače četvrtog na rang-listi najboljih igrača u kategoriji parova, i Roberta Faraha koji na istoj listi zauztima treće mjesto.

(S. B.) 

Komentari / 0

Ostavite komentar