Broj osumnjičenih popeo se na 20, zgrnuli milion KM

Broj osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva "Kolonija" koju su realizirali pripadnici FUP-a i MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom sarajevskog Tužilaštva popeo se na 20.

Republika Srpska 02.06.2021 | 19:21
Broj osumnjičenih popeo se na 20, zgrnuli milion KM

Uhapšeno je 15 osoba koje su dilale narkotike, te su počinili 18 razbojništava i 38 teških krađa.

Oni su hapšeni nakon šestomjesečne istrage, odnosno praćenja i prisluškivanja.

Tokom istrage ove narko grupe istražitelji su čuli da se spominju imena pojedinih inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove da se mogu srediti da se izbjegnu kazne. Zbog korupcije uhapšena su četiri inspektora te jedan vlasnik trgovinske radnje koji je nudio mito da nebi bio kažnjen.

Izvor blizak istrazi otkrio je da je prema prijavama građana šteta nastala krivičnim djelima koja je počinila ova grupa veća od milion maraka

(Avaz)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Doboj

02.06.2021 18:46

Mašala, ima zakona, ima drzave. Kada ćete u Doboj? Još je gore.

ODGOVORITE
Name

Prika bn

02.06.2021 19:34

Jel ima i jedna prevara krađa, pronevjera da je manja od miliona. Kad misle ovi iz sudova plijenit imovinu onima koji oštete državu. Izgleda da policija džaba hapsi kad ovi iz tužilaštva il se nagode il daju neku kaznu koja se može otkupiti. Dokle više

ODGOVORITE
Name

Janjanin

02.06.2021 20:12

Šta je to njih 20 ukrali milion, kod nas jedan ukrade nekoliko miliona.

ODGOVORITE
Name

Srboljub Vlahović Ciganović

02.06.2021 21:54

Što ovako ne odu u Zagreb i traže povratak rsk??? Kad smo bili naoružani do zuba, kada se pucalo i kada je bio rat (stanje koje mi Srbi obožavamo), mi smo izdali RSK i sve raskućili Srbe! Sada kada uživamo u blagodetima izdaje, treba da se borimo,sada mirnim putem da vratimo RSK... Ali avaj, nećemo da uzmemiravamao bracu usta...pardon Hrvate. Bio je rat, primjetili smo da je bolje da sa usta...pardon Hrvatima budemo dobri i da se riješimo "zlih muslimana", inače većeg zla i od Hitlera, Musolinija, Hirohita, Tita, Staljina, Maoa...zajedno! Zato, hajde sada u miru da odete i zamolite usta...pardon Hrvate da vam bar malo daju autinomiju.

ODGOVORITE