Imamo pravo na maticu i to nam ne možete osporiti

Nešić kaže da je Džaferović kritikom sastanka u Beogradu još jednom je pokazao svoje neznanje ali iznad svega svoj odnos prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj. 

Republika Srpska 02.06.2021 | 11:04
Imamo pravo na maticu i to nam ne možete osporiti

"Izvinjavam se građanima što sam od gospodina Džaferovića tražio da se aktivira i zasluži svoju platu. Za sve ljude koje predstavlja i za sve nas na koje misli da utiče bolje bi bilo da je nastavio da ćuti", kaže lider DNS-a Nenad Nešić, reagujući na tvrdnju bošnjačkog člana u Predsjendištvu BiH koji je uputio kritike zbog današnjeg sastanka kod predsjednika Srbije, gdje se nalaze zvaničnici i predstavnici parlamentarnih stranaka Republike Srpske. 

Nešić kaže da je Džaferović kritikom sastanka u Beogradu još jednom je pokazao svoje neznanje ali iznad svega svoj odnos prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj. 

"Zašto gospodine Džaferoviću lijepo ne kažete ono što mislite kad kažete "Srbija nema nikakvih prava" - da ustvari mislite da Srbi nemaju i ne smiju imati nikakvih prava", naveo je Nešić.

On je rekao da specijalne paralelne veze Republike Srpske i Republike Srbije su jedan od temelja našeg opstanka.

"Vi i Vaš šef gospodine Džaferoviću to znate i zato naš narod nazivate genocidašima a našoj matici oduzimate pravo da nas pomaže i voli, kao i da mi volimo nju. Zato Srbe, Republiku Srpsku i Srbiju svako malo pokušavate nacrtati zlim", naveo je Nešić i dodao da to nije prošlo i neće proći Džaferoviću.

"Odgovor Srbije na sve vaše nasrtaje je zemlja najdinamičnijeg ekonomskog razvoja u Evropi i koja toj BiH koju Vi brukate prva pruži spas od kovida u vidu donacije vakcina. Odgovor srpskog naroda u BiH je da nam je Republika Srpska iznad svega, iako nekada pokušavaju da nas na toj temi dijele", poručio je Nešić.

On dalje poručuje Džaferoviću:

"I Vi tu ne možete baš ništa. Možete samo da se unormalite, shvatite da postojimo i da ćemo postojati, da ćemo kao narod biti sve jači i da to želimo i Vašem narodu, radeći zajedno i ne pristajući da nam oduzmete bilo šta".

(BN)

Komentari / 36

Ostavite komentar
Name

Imate

02.06.2021 09:34

Ali imaju i drugi.

ODGOVORITE
Name

Naravno

02.06.2021 09:54

Da se podrazumjeva. To je jedini ispravan put za sve.

Name

bl

02.06.2021 10:10

Normalno,to im niko i ne brani.

Name

Re Imate

03.06.2021 02:04

Čitaj do kraja!

Name

hako

02.06.2021 09:38

Vrati pare sto si pokrao...

ODGOVORITE
Name

Korektno

02.06.2021 10:21

Ovaj se pretvorio u Dodikovog portparola, pokrao pare pa ga rudonja ima u saci, pa ga ubacio da razbija opoziciju i laje pomalo naokolo.

Name

Рашо

02.06.2021 09:39

Браво Г.Нешићу,али да на тој идеји и буде твоје будуће ангажовање за опстанак Реп.Србске а не само део предизборне кампање.Живела Србија и са њом Србска.

ODGOVORITE
Name

075

02.06.2021 09:55

Koji je ovo jeftini populist, kopija Milorada ! SVE ZA VLAST !!

ODGOVORITE
Name

dado

02.06.2021 11:25

Znaci onda Sandzak pripojiti BIH

Name

Re dado

02.06.2021 17:10

Ne znam dal ti moze stati.

Name

Šupljak

02.06.2021 10:14

Nešiću, ko BiH ne osjeća svojom domovinom slobodno nek pakuje kofere i put pod noge. Eto vam vaša matica i ne okrećite se. Entiteti će biti ukinuti kad tad i džaba vam srbovanje. Vi eto pokušajte da otcijepite i pedalj Bosne pa ćemo onda to drugačije rješavat. Strance na granicu sa Srbijom a mi brate da se porokamo i završimo već jednom sa ovim pizdarijama...

ODGOVORITE
Name

Srpkinja iz Srbije

02.06.2021 12:42

Bas ti nadimak dobro stoji. Bosna je geografski pojam, Srbi su tu AUTOHTONI, to znaci da su svoji na svome, zive na tom prostoru oduvek, sto potvrdjuju razni spisi raznih okupatora, pa I osmanlija, koji su kupili harač. Prema tome, smiri strasti, ne znam otkud ti uopste ideja da muslimani imaju ekskluzivno pravo na Bosniju, imate vi entitetsku granicu, to je jasno sta je cije. Sto se tice matice, Srbija je suverena drzava I kao takva brine o Srbima. Nema potrebe da napisem da Srbi iz Republike Srpske nisu hteli da se otcepe od Srbije . Ako si ti i tvoji istomisljenici hteli da se otcepite i da vam Beograd ne bude glavni grad , otcepite federaciju bej ha , i svi ce biti srecni.

Name

Idealno

02.06.2021 22:57

Taman kad čovjek pomisli da se neke stvari smiruju iz naftalina iskoči neka budaletina poput ovog šupljaka i odma vraća stvari na početak. Vidim da ti je do rata i rokanja, pa ti predlažem ratujte i rokajte se u svojoj kući.

Name

B.Luka

02.06.2021 10:20

Svi političari na nivou BiH mlate praznu slamu,i igraju po oprobanom scenariju... De vi malo pogledajte na narod.... Veliki ogroman dio naroda je na rubu egzistencije,a vi i dalje palamudite i lovište u mutnom.Svi ste vi isti,zavadi pa vladaj.Dajte fabrike,radna mjesta,platu pa više niko neće pitati šta je ovaj reko ili onaj.Dajte uradite nešto za narod a ne za sebe i svoje fotelje.Zar imate više obraza svi da stalno raspirujete vatru.Običnom svjetu je do života nije do prepucavanja.A vi ste se svi obogatili preko naše grbače...i Srpski i Muslimanski i Hrvatski političari u BiH. Narodu je došlo do nokata....

ODGOVORITE
Name

Yu

02.06.2021 10:20

Ovaj malo tamo malo vamo,koji je tvoj smjer odluci se vec jednom.

ODGOVORITE
Name

Iskosa

02.06.2021 10:21

Srbija ima preko glave svojih problema, Srbija gubi uticaj nad srpskim narodom izvan Srbije, to je dobro, počelo je u Hrvatskoj prisustvom srpskih predstavnika na proslavi "oluje". Manji uticaj iz Srbije na zemlje regiona može biti samo pozitivna stvar. Srpska matica nikada nije dovedena u pitanje. Srbija svojom politikom dijeli srpski narod, to je očito ko želi da vidi, isto to radi i crkva.

ODGOVORITE
Name

SIMARA

02.06.2021 10:32

Smiri hor*one Nesicu i ne budi Mile kopija, i nama Srbima je vise preko glave srbendi Jesi li slusao Sarovica Ivanica i ostale u opoziciji da budu tako brutalni prema ne Srbima. niko ne moze nastetiti RS. i ne lupetaj,pamet u glavu svi smo mi ljudi pa i oni drugi

ODGOVORITE
Name

Bosanska Dubica

02.06.2021 11:12

A Srbi iz Hrvatske su takođe imali entitet i prodani zbog RS. Da li su i oni imali pravo na entitet i pravo na odnos sa Srbijom kao i bosanski Srbi? To vas je baš "zaboljelo", Srbi iz BiH! Sad uživate, a znate da ste na izdaji dobili RS!.

Name

Ok

02.06.2021 11:21

Umisli da je neko i nesto,mali Milokrad.

ODGOVORITE
Name

FederalacTZ

02.06.2021 11:27

Dodik je svakih par dana u Beogradu. A u državi na čijem je čelu nije već pola godine sazvao sastanak predsjedništva. Pojavi se samo kad treba nešto blokirati. Pa zar onda nije opravdana kritika od strane Bošnjaka? A što se tiče Džaferovića, navedi mi bar jednog političara iz RS, svejedno iz pozicije ili opozicije, koji ima Džaferovićev intelektualni nivo i moralni integritet.

ODGOVORITE
Name

А

02.06.2021 11:41

Нема ни 1 и недао Бог да има и 1.

Name

Komentator

02.06.2021 11:39

Voli bih znati šta ti znači "MATICA" vjerujem da tamo nemaš ništa osim onoga što di pokrao na djedovini, u otadžbini pa sklonio od naroda i zakona u "MATICI". Što se tiče mene sretno ti bilo ali narod kaze:"ŠTO DODJE NEPOŠTENO ODNESU DOKTORI ILI ADVOKATI". POZDRAV

ODGOVORITE
Name

Nena

02.06.2021 11:42

Nešiću, zar misliš da nije očigledno kako ti se srpstvo proporcionalno povećava sa bogatstvom.

ODGOVORITE
Name

Mira

02.06.2021 11:47

Ovaj samo zna da srbuje.

ODGOVORITE
Name

Ало

02.06.2021 13:03

Није то Србовање већ јасан одговор Џаферовићу. Да је ћутијо тај први не би ни овај одговарао. Како то да увијек иде прича ко се не слаже нек купи прње и иде из БиХ. Нико никуд неће ићи јер је ова и оваква БиХ и држава Српског народа ништа мање од Муслиманског а такође и Хрватског. Срби су у БиХ аутохтони народ а то што сада имају и свој Ентитет то су њихове заслуге а рсзлога је и превише. Први Свјетски рат, Други свјетски рат а и последњи међунационални рат показали су Србима а и Хрватима да без свог Ентитета немогу очекивати никакву заштиту од других. Зато ту нема шта лупетати ни Џаферовић нити било ко други.

Name

re

02.06.2021 11:57

Imamo li mi pravo da se to zaustavi sa Šmitom kao narod i borci u RS da ne gladujemo stalno sa malim platama i mizernim penzijama, i da loše ne živimo godinama u RS zbog kriminalaca RS.

ODGOVORITE
Name

666

02.06.2021 12:15

Matica, kakva "bre ili bolan" matica. Mi smo bosanci za nasu MATICU. Studirajuci u Beogradu uvijek sam bio bosanac za kolege i prijatelje srbijance. BOSANAC a ne srbin ili bosanski srbin. BOSANAC prijatelju i tako su me uvijek zvali. Niti sam se ja ljutio i bio uvrijedjen niti su moji prijatelji SRBIJANCI imali kakvu zlu namjeru. Prema tome, dosta je tih vasih izmisljotina, mi smo BOSANCI i to cemo uvijek ostati htjeli vi to ili ne. BOSANCI!!!!!

ODGOVORITE
Name

Bosanac

02.06.2021 16:12

Bosnjak je sada u trendu!

Name

Paja

03.06.2021 02:11

Pa šta ako si Bosanac ili Hercegovac, Krajišnik, Šumadinac,... Bitno je da si Srbin.

Name

Hahaha

02.06.2021 12:30

Da li ovoga ko šta pita ili se sam nameće? Hahaha..ko ono, bitan njegov stav!

ODGOVORITE
Name

re

02.06.2021 12:43

Vi Srbi s ove strane drine ste mi fakat čudni u vezi te matice.. Razumijem srbe u mađarskoj, rumuniji, bugarskoj, (a silom prilika i u Hrvatskoj) tamo su nacionalna manjina, i teže ka matici. Ali vi u Bih ste svoji na svom, koliko je srbija vaša matica, toliko BiH (ili eto samo RS) je matica srbima iz srbije..dva ravnopravna partnera u svemu, a ne da budete uvijek u nekom podređenom položaju. Ta priča o srbiji kao matici samo govori da ste zapravo naselili BiH, da niste starosjedioci (a svako neka se zapita je li to tako). Ista priča je i sa Hrvatima (možda još i čudnija)..najmanje trećina građana HR je porijeklom iz BiH, skoro sve što vrijedi u javnom životu HR je porijeklom iz BiH,a ovi naši kažu da je HR matica hrvata..zar nije obrnuto. Bošnjaci takođe, neka ne sanjaju i zanose se nekim maticama i braćom mimo BiH. P.S. U vezi izjave Nešića, naša matica je između Odre i Visle, Dnjepra i Dnjestra...bitno je samo koliko se želiš vratiti unazad.

ODGOVORITE
Name

Polu tanak klin

02.06.2021 13:14

Kopiraš Dodikovu retoriku, imaš li šta pametnije za reći. Niko nikome ništa niti zabranjuje niti može zabraniti, to su gluposti, čisti jeftini populizam. Okani se toga i okrenite se poslu i onome od čega se živi, dosta zamajavanja glupostima.

ODGOVORITE
Name

Milokrad Nešić

02.06.2021 14:28

To je ujedno bio i komentar!

ODGOVORITE
Name

Re

02.06.2021 16:51

Ni uzmi ni podaj,svaka cast za komentar! Kao blizanci!

Name

Odgovor

03.06.2021 06:57

Bolje bi bilo da ispričaš svom voljenom srpskom narodu kako dodje do silnih miliona. I bez škole i bez zanimanja. Iz rata, go i bos, danas milioners pokradeni milionima našeg srpskog naroda. A mi kao narod i srpski i bosnjackih i hrvatski mogli bismo zajedno da nije takvih kao ti. Dosta je mlacenja prazne slame.

ODGOVORITE
Name

Jojo

03.06.2021 14:07

Ako komentarises njegove izjave onda ai glup kao i on. A on je veoma glup i glupan koji uopste ne posjeduje karizmu.

ODGOVORITE