Brukanje BiH na međunarodnom nivou!

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić istakao je da se nastavlja brukanje BiH na međunarodnom planu.

Republika Srpska 19.05.2021 | 16:53
Brukanje BiH na međunarodnom nivou!

"Nastavlja se brukanje BiH na međunarodnom planu. Nakon što su dva člana Predsjedništva BiH odbila da se sretnu sa ministrom Sergejem Lavrovim kao predstavnikom jedne od najvećih svjetskih sila, nakon što je ministarka spoljnih poslova vakcinu koju je razvio Oksford a donirao predsjednik Aleksandar Vučić nazvala vakcinom trećeg svjeta, Šefik DŽaferović demantovao je objavu Benjamina Netanjahua da je BiH podržala vojnu akciju Izraela u pojasu Gaze", izjavio je Nešić.

Dodaje da je svijetu potreban mir između Izraela i Palestine.

"Mi najbolje znamo koliko su sukobi strašni a suze zauvijek teške. I mi prvi nemamo nijedan razlog da navijamo za bilo koga, nego obavezu da mržnju i sukobe nikada više ne koristimo za unutrašnju politiku", naglasio je lider DNS-a.

"BiH je potrebna ozbiljna spoljna politika i stabilnost usmjerena na privlačenje investicija i ekonomski rast. Ovako neozbiljni i neodgovorni, raštimovani vlastodršci u koaliciji mržnje nisu u stanju ni naše građane da zadrže ovdje jer nam se mjesta prazne ljudima koji popunjavaju radna mjesta širom svijeta", navodi on.

"Misli li gospodin DŽaferović da svoju platu zaslužuje tako što odbija sjesti sa ministrima svjetskih sila i tako što nije u stanju da dogovori zajednički sponjnopolitički stav BiH o bilo kojoj temi?", upitao je Nešić.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Obeiks

19.05.2021 15:14

To je BIH.Nažalost,ne vidim pomak ka boljem.

ODGOVORITE
Name

bruka

19.05.2021 20:23

Brukaju je i jedni i drugi i treći i četvrti. Vi kao političari koji se toliko zaklinjete u žrtve svog naroda trebali ste da osudite stradanje civila i djece na obje strane i da ne dajete podršku nikome. Ali, avaj, teško je to.

Name

Polupismen

19.05.2021 15:57

A ti se, eto, toliko zrtvujes za obraz BiH

ODGOVORITE
Name

Re

19.05.2021 16:01

Počeli nabacivati loptu za izbore jedni drugima. Isprobana taktika do sada. Nema ni jedne ozbiljne životne teme za boljitak narodu.

ODGOVORITE
Name

BL

19.05.2021 16:05

Bravo Nesicu svaka ti je na mjestu, samo tako nastavi zelimo ti srecu u daljem radu.

ODGOVORITE
Name

Izrael

19.05.2021 16:08

Pa zar je BiH podržala Izrael? Na šta se ovde poziva Nešić i u čemu je problem. Je li Predsjedništvo podržalo Izrael? Dodik? Tegeltija? Možda Bisera iz vanjskih poslova? Mislim da nije niko i neka nisu - šta se imamo miješati i zauzimati strane?

ODGOVORITE
Name

Dodoo

19.05.2021 16:13

Dodik kao član predsjedništva bruka BiH gdje god se pojavi....samom pojavom...ponašanjem...negiranja države čiji je predsjednik....a tek kad progovori?!....bruka ... Nigdje na svijetu ne postoji prvi čovjek države koji govori da je BiH neodrživa...da će se raspasti...da nije Bosanac...da je Sarajevo Teheran...e to je bruka...a ova dva člana predsjedništva su učinili pravi potez i time dokazali da ni Rusija nemoze krsiti procedure državnih posjeta i stavljati jedan entitet iznad države BiH. A Biserka treba vjenčati za Dodika,za njih je šator....seoske igranke i pjevanje...a nikako susreti sa zvanicnicima drugih država.

ODGOVORITE
Name

Adis

19.05.2021 16:54

Ko je stavio postvio zastavu izraela

ODGOVORITE
Name

BL

19.05.2021 17:19

A to treba da se suti kad se BIH lazno stavlja na stranu Izraela?

ODGOVORITE
Name

Nesicu

20.05.2021 13:13

Kompletna politika u BiH je ravna nuli.Politicari su se toliko osilili da ih vise ne interesuje nista osim licnih interesa i njihovog profita.Pametni rade i sute, obrcu lovu sirotinja nemocna osudjena na ucjene i prezivljavanje.Tolika drskost ovo je za kuke i motike.

ODGOVORITE