Bivša gradonačelnica Geteborga sad vozi đubretarski kamion!

Bivša gradonačelnica grada Geteborga An-Sofi Hermanson je bila kadar Socijaldemokratske partije sada vozi to jest radi kao vozač komunalnog (đubertarskog) kamiona.

Zanimljivosti 17.05.2021 | 15:35
Bivša gradonačelnica Geteborga sad vozi đubretarski kamion!

Ona je odbila da radi mnogo bolje plaćene poslove! Pre nego što će 2016. godine postati čelnica Geteborga drugog najvećeg grada u Švedskoj, bila je savetnica ministra.

Trenutno radi za komunalno preduzeće Renova koje je u javnom vlasništvu. Govoreći o tome zašto se odlučila da bude vozač, kazala je da je to za nju dobra odluka i da joj je dovoljno da plati troškove koje ima.

Tvrdi da joj je bilo ponuđeno radno mesto u poslovima za odnose sa javnošću. Ponudu je odbila i odlučila se da postane vozač. Prema rečima Hermanson, dok je bila devojka otac joj je savetovao da položi za vozača i to je učinila.

Sada, odevena u narandžastu uniformu, vozi kamion skupljajući smeće po gradu kojim je upravljala. Istakla je da je sugrađani često prepoznaju i da s njom žele da razgovaraju o politici.

Izjavila je da je posao fizički težak, ali da ima svojih prednosti. Kao prednosti je navela radno vreme i vikende u kojima nema kriznih sastanaka i neprestanih telefonskih poziva.

Smatra da poslovi za odnose sa javnošću i drugi slični poslovi nisu za nju. Međutim, njena odluka da postane vozač kamiona nije baš slučajna. Ova 57-godišnjakinja je sa 19 godina počela da raditi u Volvu. Radila je na transportu delova.

Mnogi švedski mediji su pozitivno pisali o njenoj odluci da bude vozač komunalnog kamiona. Mnogi su sumnjali da je reč o političkom performansu, ali je javnost ubrzo shvatila da se Hermanson istinski odlučila da prestane da bude političarka.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar