Čistka: Barselona prodaje 14 igrača ovog ljeta

Trener Barselone Ronald Koeman rotirao je tokom cijele sezone gotovo istih 15-16 fudbalera zbog čega mnogi nisu dobili šansu da pokažu koliko mogu.

Sport 15.05.2021 | 11:09
Čistka: Barselona prodaje 14 igrača ovog ljeta

Među tim igračima je, nažalost, i Miralem Pjanić, koji je ljetos stigao kao veliko pojačanje iz Juventusa.

"Mundo Deportivo" objavio je juče da su Joan Laporta i Ronald Koeman spremi da naprave potpuni remont igračkog kadra. Oni su u četvrtak održali sastanak na kojem je Koeman dobio podršku i čini se da će ostati na trenerskom mjestu katalonskog kluba i naredne sezone.

Navijači Barselone bili su iznenađeni juče kada je objavljeno da klub želi prodati čak 14 igrača ovog ljeta i da će razmotriti skoro sve ponude koje stignu na adresu katalonskog kluba.

"Mundo Deportivo" juče je otkrio imena sedmorice fudbalera koji će biti na transfer-listi ovog ljeta, a to su Miralem Pjanić, Neto, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Matheus Fernandes, Philippe Coutinho i Martin Braithwaite.

Jutros su mediji u Španiji nastavili sa špekulacijama oko toga ko bi mogao još da napusti katalonski klub, jer je navedeno da će 14 igrača biti na prodaju te su uspjeli da otkriju i imena ostalih sedam fudbalera.

Pored već navedenih igrača koji su na transfer-listi Barcelone, ovaj klub će biti otvoren i za prodaju još sedmorice njih ukoliko stigne prava ponuda.

Navodno je Barcelona spremna da ovog ljeta proda još Clementa Lengleta, Sergija Roberta, Riquija Puiga, Konrada i Trinicaa, ali i Ousmanea Dembelea, pa čak i Antoinea Griezmanna ukoliko za njih stigne ponuda koju ne mogu da odbiju.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar