Velike gužve na dva granična prelaza u BiH

Pojačan je promet vozila i duga kolona na Graničnom prelazu Gradiška na ulazu u Bosnu i Hercegovine, kao i na GP Šepak u oba smjera.

Bosna i Hercegovina 08.05.2021 | 14:35
Velike gužve na dva granična prelaza u BiH

Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Јablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23.00-04.30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Јasen na magistralnom putu Prozor-Јablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

(Nezavisne)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Leb i sol

08.05.2021 15:58

Autoput.

ODGOVORITE
Name

Gradiška No.1

08.05.2021 16:40

Gradiška- 1 milion putničkih vozila godišnje i 100 hiljada teretnih.

ODGOVORITE
Name

Da ali

09.05.2021 14:08

Ponekad i poneki helikopter preleti preko reda..

Name

kredit

09.05.2021 12:59

Kako smo mogli takvi granicni prelaz napraviti? To je morao mile planirati, jer on je poznat samo on napravi guzvu. Autoput BL-HR bez elektronskih oznacenja isad asfalt raskopat i danima suzenje a kod razgovora sa Sanaredom nije bio tumac pa se nisu razumilii 12 godina se ceka na pocetak pravljenja novog mosta i mile samo slavi potpisivanje kredita. Korona mnoge od nas ce sprijeciti ako ikada bude gotov.

ODGOVORITE