Čajniče: Tri mjeseca čeka se sanacija klizišta

Građani Čajniča su ogorčeni na Vladu i Puteve Srpske koji ništa ne preduzimaju da se klizište na regionalnom putu prema Goraždu sanira i time otkloni opasnost od potpunog prekida saobraćajnice. Upozoravaju da na ovom dijelu puta mogu u opasnost doći i vozači.

Republika Srpska 06.05.2021 | 20:12
Čajniče: Tri mjeseca čeka se sanacija klizišta

Prošla su puna tri mjeseca od kako je na regionalnom putu Goražde-Čajniče došlo do odrona kojim je ugrožena saobraćajnica a saobraćaj se od tada odvija na samo jednoj traci.

Građani grada pod Ciceljom se boje da se put potpuno ne prekine jer alternativnog prema Goraždu i dalje nema. Ogorčeni su na republičke vlasti koje su u svakom pogledu zapostavile njihovu opštinu. 

O ovom problemu opština je nekoliko puta obavještavala nadležne republičke institucije, a nedavno je novoformirana Skupština opštine Čajniče donijela zaključak da se uputi apel Vladi Republike Srpske za sanaciju klizišta na putu.

Pored ovog aktivno je i klizište na putu u selu Miljeno koje prijeti da ugrozi i jedan stambeni objekat.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Jaffa

06.05.2021 18:26

Treba sipati gorivo u mašine, platiti materijale, dati radnicima plate...a para nema, i nema...

ODGOVORITE
Name

Masala

06.05.2021 19:08

Na putu Sarajevo Foca odron 2 godine pa šta ništa sem sto ministar mislim da i ne zna za taj slučaj

ODGOVORITE
Name

Istok

06.05.2021 19:34

Foča - Šćepan Polje najgori put na Svijetu! Čajniče - Goražde opasno se približava tom užasu! Foča - Sarajevo kao što kažeš odron dvije godine bez riješenja. Foča - Tjentište zadnje dane broji da pređe u stanje kao u Čajniču. Čudan narod u tom kraju kada pogledaš rezultate izbora.

Name

Nostradamus

07.05.2021 10:15

Pa idite Auto putem nemorate da idete tim pokvarenim magistralnim putebima.Dodik vam napravio autoputeve a vi hocete magistralom i onda vam kriva vlast.

Name

RrbN

06.05.2021 20:02

Dodik nezainteresovan. Sram ga bilo.

ODGOVORITE
Name

Bl

06.05.2021 20:08

Zasto Cajnice ne bi dobilo ljetnu magistralu Ustipraca - Cajnice- Foca preko Potrkuse. Time bi se grad otvorio prema vjernicima i turistima. Vecina turista bi posjetila Gospu Cajnicku kao jednu od najvecih srpskih svetinja, a grad bi postao nezaobilazna turisticka destinacija. Na ovoj trasi vec postoji tvrda podloga, treba je samo presvuci adfaltom.

ODGOVORITE
Name

V.d direktori

07.05.2021 14:27

I dobar je put kakvi su direktori puteva rs..haaaa

ODGOVORITE