Indonežanin dao ime sinu po svom radnom mestu!

Indonežanin Samet Vahiudi toliko voli svoj posao da je sina nazvao po njemu tj po svom radnom mestu -poslu. Ime koje je dao svom sinu je zaista neobično i unikatno.

Zanimljivosti 04.05.2021 | 15:22
Indonežanin dao ime sinu po svom radnom mestu!

Ime njegovog petomesečnog dečaka je Dinas Komunikasi Informatika Statistik ili u prevodu Zavod za statistiku!

Čak i pre nego što se oženio, Samet Vahiudi je znao da, ako ikada dobije sina, želi da mu da ime po odeljenju u kojem je radio kao državni službenik. To je vrlo jasno rekao svojoj verenici pre nego što su se venčali, a ona je prihvatila njegov bizaran predlog imena sina.

Njihovo prvo dete bila je devojčica, pa se Samet složio sa konvencionalnijim imenom za nju, ali kada je njegova supruga Linda u decembru prošle 2020. godine rodila njihovo drugo dete, dečaka, tačno je znao kako će se zvati - Biro za Statistiku komunikaciju i informaciju ili Dinas Komunikasi Informatika Statistik.

Samet Vahiudi rekao je indonežanskim medijima i novinarima da se zaposlio kao državni službenik u gradu Brebes 2003. godine i od tada radi u Zavodu za statističke informacije. Ovo mesto je za njega postalo kao drugi dom, pa je želeo da se to nekako poveže sa njegovim sinom.

Rođen 23. decembra 2020. godine, Zavod za statističku informacionu komunikaciju verovatno će se teško predstaviti sa svojim punim imenom, zbog čega su mu roditelji već odabrali nadimak Dinko.

Upitan da li je razmišljao o tome kako će se njegov sin osećati prema njegovom imenu kad odraste, indonežanski državni službenik rekao je da je siguran da će se dečak na to navići.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar