Krivokapić ponudio crnogorski pasoš Joksimoviću

Predsednik Vlade Crne Gore prof. dr Zdravko Krivokapić pričao je o dodeli takozvanih „zlatnih pasoša“ za značajne ličnosti koje imaju veze sa Crnom Gorom, a jedan takav je već namenjen i pevaču Željku Joksimoviću.

Magazin 30.04.2021 | 14:34
Krivokapić ponudio crnogorski pasoš Joksimoviću

- Mi smo bratski narod po mnogo čemu. Evo ja ću sad, ne znam da li je možda ružno, reći da je vaš suprug starinom Crnogorac, a nema crnogorsko državljanstvo ni pasoš. Sada je prilika da kažem, pošto Crna Gora kreće jednim drugim putem, da mi želimo da sve što ima dodirne veze sa Crnom Gorom budu ti uslovno rečeno „zlatni pasoši“ vrednosti koje zajednički delimo. Takav pasoš bismo ponudili Novaku Đokoviću i vašem suprugu.

- A da li onda i žena, pošto je skroz Srpkinja, ali preko muža ima veze sa Crnom Gorom, ima pravo na taj pasoš ili ne? - bilo je pitanje koje je zanimalo Jovanu na šta je Krivokapić odgovorio:

- Može, naravno!

(Kurir)

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Da li je

30.04.2021 13:09

Ograničen broj tih pasoša, ima nas još koji bismo se prijavili.

ODGOVORITE
Name

Olja

30.04.2021 13:17

Bratski narod po mnogo cemu? Ako su u pitanju Srbi iz CG i Srbi iz Srbije, odnosno RS, onda se radi o jednom narodu, a bratski moze da bude sa ostalim, po porijeklu i drugim karakteristikama, srodnim narodima. Krivokapic se to omaklo, onako, ne razmisljajuci, ali zlonamjerno sigurno nije. Ipak, kada je javna rijec u pitanju, a posebno ako je upucuje visoki zvanicnik, trebalo bi voditi racuna o znacenju.

ODGOVORITE
Name

Мирко

30.04.2021 13:26

Ето , нас из Републике Српске по пасош....

ODGOVORITE