Šampioni Republike Srpske na prijemu kod gradonačelnika

Povodom velikog uspjeha odbojkaša bijjeljinskog “Radnika” - osvojenog Prvenstva Republike Srpske, danas je za njih upriličen prijem u bijeljinskoj Gradskoj upravi.

Sport 29.04.2021 | 15:03
Šampioni Republike Srpske na prijemu kod gradonačelnika

- Ove godine se vraćamo tamo gdje nam je mjesto, jer osvojena titula odbojkaškog prvaka Republike Srpske, put je ka učešću u Premijer ligi BiH. Pravda je tako zadovoljena jer je klub prošle godine iz iste izbačen dekretom predsjednika Odbojkaškog saveza BiH, rekao je predsjednik upravnog odbora Kluba.

 “Sezona iza nas bila je jako turbulentna. Imali smo dosta problema, prije svega u organizaciji, uz igrače koji su bili zaraženi. Međutim, momci koji su izgarali na terenu i mi kao uprava smo uspjeli da obezbijedimo sve uslove i da osvojimo titulu”, rekao je nakon prijema Darko Manojlović, predsjednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba “Radnik-Kakehashi”.

 “Mogu slobodno da kažem da je postignut vrhunski rezultat, jer osim mene u ekipi su sve golobradi mladići koji nemaju puno iskustva, a igrali smo protiv ekipe iz Brčkog koja je daleko iskusnija. Radom, trudom i velikom voljom tokom čitave sezone, uspjeli smo da savladamo ekipu koja je sastavljena od nekoliko bivših reprezentativaca. Zaista mogu da kažem da sam ponosan, što sam kapiten ovim momcima”, istakao je kapiten Odbojkaškog kluba “Radnik-Kakehashi”, Vladimir Milićević.

“Iako je utakmica bila u petak i dalje smo svi nekako euforični. Sada ćemo i zvanično proslaviti tu pobjedu. Nakon toga nas opet očekuju pripreme za narednu sezonu i izazove koji nas čekaju u Premijer ligi”, dodao je igrač, Dario Balaban.

 Gradonačelnik Bijeljine je najavio i podršku mladim sportistima.

 “Obaveza Gradske uprave je da podrži ovakav rad, i u materijalnim sredstvima. Ona će za ovaj odbojkaški klub ove godine biti i veća, što je predviđeno i raspodjelom sredstava za sport. Želimo da podržimo sve vrste sportova i nagrađujemo dobre i organizovane sportske klubove koji postižu ovako vrhunske rezultate, kao što je “Radnik”. To je obaveza Gradske uprave, jer ovakvi momci su najbolji ambasadori grada gdje god da se pojave”, naveo je ovim povodom gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović.

Odbojkaški klub “Radnik” je i u prethodnim sezonama ostvarivao značajne rezultate; bili su vicešampioni Premijer lige BiH, te učesvovali u evropskim takmičenjima. Sada se nadaju i čvrsto vjeruju da mogu ponovo da postižu rezultate na najvišem nivou.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar