U narednom periodu modernizovati puteve u Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović posjetio je preduzeće „Bijeljina put", gdje je na sastanku sa rukovodstvom ove kompanije razgovarao o nastavku i unapređenju saradnje Gradske uprave i „Bijeljina puta" u poslovima izgradnje i održavanja putne infrastrukture.

Republika Srpska 27.04.2021 | 19:16
U narednom periodu modernizovati puteve u Bijeljini

- Želimo da uvažimo potrebe ove društveno odgovorne kompanije koja zapošljava 175 radnika i da njihove zahtjeve upućene Odjeljenju za prostorno uređenje Gradske uprave riješimo na obostranu korist. Takođe, želimo da unaprijedimo našu saradnju u poslovima asfaltiranja i održavanja puteva.

U saradnji sa zainteresovanim kompanijama, među kojima je i „Bijeljina put", planiramo da asfaltiramo sve neasfaltirane gradske ulice jer je neprihvatljivo da još uvijek imamo takve slučajeve na razdaljini od samo jednog ili dva kilometra od centra grada - istakao je gradonačelnik Petrović.

„Bijeljina put", osim Bijeljine, radi i na teritoriji Brčko distrikta i opština Pelagićevo, Ugljevik i Lopare. Pored izgradnje novih puteva, bavi se zimskim i ljetnjim održavanjem oko 750 kilometara putne mreže.

- Uprkos poteškoćama izazvanim pandemijom virusa Кorona, nismo smanjili broj zaposlenih, a nastavili smo i sa investicijama u modernizaciju i proširenje tehničkih kapaciteta „Bijeljina puta". Nabavili smo potpuno novo i automatizovano postrojenje betonske baze i šest teretnih vozila sa najsavremenijom zimskom opremom - naglasio je direktor „Bijeljina puta" Nemanja Đaković.

Gradonačelnik je najavio nastavak posjeta privrednim subjektima na teritoriji grada Bijeljina, kao i da će Gradska uprava, u saradnji sa privrednim savjetom i regionalnom privrednom komorom, pomoći u ublažavanju posledica pandemije virusa korona u privredi.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Juda

27.04.2021 18:11

Samo pravite puteve.daj te nesto da se radi fabrike trebaju.Prouzvodnja,prerada i slicno.izgleda opet se krade na asfaltu par cm dole i par lijevo.

ODGOVORITE
Name

Re

28.04.2021 09:02

Kod svake vlasti iste gazde rade “projekte”.

Name

Tanja

27.04.2021 19:13

Zgodan lik taj vaš gradonačelnik.Lijepo bi ga bilo upoznati ?

ODGOVORITE
Name

Paa

27.04.2021 21:09

Vodi ga onda kuci, ako hoces

Name

Mitar

27.04.2021 21:54

Sa jos 20 radara

ODGOVORITE