UEFA izbacuje Ibrahimovića iz fudbala?

Veliki skandal drma najpopularnji sport na svetu.

Sport 27.04.2021 | 08:07
UEFA izbacuje Ibrahimovića iz fudbala?

Čuveni švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović mogao bi da bude izbačen iz fudbala, ako se upravo započeta istraga UEFA okonča kako slavni golgeter i njegovi navijači strahuju.

Naime, nakon što su švedski mediji objavili da je "Ibra" vlasnik deonica jedne kladionice koja je prijavljena na Malti (a nešto takvo je, sasvim logično, strogo zabranjeno profesionalnim sportistima), evropska kuća fudbala je pokrenula istragu koja bi mogla da dovede do suspenzije.

Podsetimo, kako je nedavno naveo portal Sportbladet, firma “Unknown AB”, čiji je jedan od vlasnika švedski fudbaler, ima 10 procenata u upravljačkoj strukturi kladionice “Bethard”.

Kada je ovo dospelo do UEFA, ona se ovog ponedeljka oglasila sledećim saopštenjem:

"U skladu sa članom 31(4) našeg Diciplinskog pravilnika, Etički i diciplinski inspektor UEFA je danas određen da sprovede disciplinsku istragu povodom mogućeg kršenja pomenutog pravilnika od strane gospodina Zlatana Ibrahimovića, za kog se tvrdi da navodno ima finansijskog udela u jednoj kladioničarskoj kompaniji. Dalje informacije o ovom slučaju ćemo objaviti kada za to bude bilo vreme" .

Pomenuta pravila se odnose na pojedince koji "učestvuju direktno ili indirektno u klađenju ili sličnim aktivnostima u vezi sa takmičarskim utakmicama, ili pojedince koji imaju direktnog ili indirektnog finansijskog interesa u takvim aktivnostima".

Kako su kazne za prekršaje koji se tiču integriteta fudbala, u koje spadaju oni vezani za klađenje, prilično oštre, a uključuju i višegodišnje suspenzije, to bi za 40-godišnjeg Ibrahimovića svakako značilo kraj karijere.
Zlatan je, inače, postao "ambasador" firme Bethard u martu 2018, podseća engleski "Skajsport", ali se tek nedavno saznalo da je, navodno, i suvlasnik te kladioničarske firme. Švedski golgeter se tim povodom nije javno oglasio, ali jeste kada je promovisao Bethard putem sajta pomenute kompanije:

"Ja sam, naravno, dugo 'praćen' od strane kladioničarskih kuća tokom moje karijere, ali do sada me nisu privlačile. Ipak, ova je drugačija, jer je u pitanju kompanija sa švedskim korenima, osnivači su joj iz mog rodnog grada i vole da rešavaju izazove na drugačiji način", poručio je tada "Ibra".

Podsetimo, ranije tokom ovog meseca, Ibrahimović je potpisao produžetak saradnje sa FK Milan, ali ne samo da je pitanje da li će taj ugovor "sprovesti u delo", već da li će ikada više igrati takmičarski fudbal. Sada je sve u rukama pomenutog inspektora UEFA.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Istočna RS

27.04.2021 08:15

Ma šta briga Ibru, karijera je na zalasku što se tiče fudbala a biznis karijera je već počela. Sretno majstore

ODGOVORITE