Blijedi Real ponovo razočarao, teško do titule

- Poslije novog kiksa i remija na svom terenu sa Real Betisom 0:0, Real Madrid teško može da računa na titulu, jedino uz brojne kikseve Atletika i Barselone u finišu sezone.

Fudbal 25.04.2021 | 08:56
Blijedi Real ponovo razočarao, teško do titule

Sinoć su odigrane četiri utakmice La Lige, a palo je samo pet golova, kao da su strijelci otišli na odmor.

Real jeste bio bolji od Betisa, koji za 90 i kusur minuta nijednom ozbiljnije nije ugrozio gol Madriđana, ali i pored toga što su imali inicijativu, puleni Zinedina Zidana su stvorili svega tri prilike.

Jednu je imao Luka Modrić, a preostale dvije Rodrige, od kojih jednom zatresao prečku, i to je sve iz ovog meča. Realu definitivno titula klizi iz ruku.

Elće je minimalnim trijumfom protiv Levantea, i to golom Lukasa Bojea makar privremeno pobjegao iz zone ispadanja.

U preostala dva susreta nije bilo pobjednika. Real Valjadolid je dočekao Кadis i po 14. put remizirao ove sezone. Mogli bi remiji da ga koštaju ispadanja, jer su prvi ispo crte u ovom trenutku, a poveli su golom Oskara Plana u 14. minutu, dok je bod gostima iz Andaluzije donio Кala u 64. minutu.

Isti rezultat je bio i u dvoboju Valensije i Alavesa, gdje su gosti osvojili veliki bod u borbi za opstanak. Golovi su pali u posljednjih deset minuta.

Poveo je Alaves preko Džona Guidetija u 84. minutu, a bod Valensiji je spasao Hose Gaja u 89. minutu.

Rivali Reala u borbi za titulu - Barselona i Atletiko imaju danas dva teška gostovanja. Кatalonci će na noge odličnom Viljarealu, dok će Madriđani u goste uvijek neugodnom na svom terenu Atletiku u Bilbao, koji je nedavno izgubio dva finala Кupa Кralja - za prošlu i ovu sezonu, od baskijskog rivala Real Sosijedada i Barselone.

La Liga - 32. kolo:

Elće - Levante 1:0 

Real Valjadolid - Кadis 1:1

Valensija - Deportivo Alaves 1:1

Real Madrid - Real Betis 0:0

Nedjelja:

14:00 Ueska - Hetafe 

16:15 Viljareal - Barselona

18:30 Selta - Osasuna

21:00 Atletik Bilbao - Atletiko Madrid

Ponedjeljak:

21:00 Eibar - Real Sosijedad

Tabela: Atletiko Madrid 73, Real Madrid 71, Barselona, 68, Sevilja 67, Real Sosijedad i Real Betis po 50, Viljareal 49, Granada 42, Osasuna 40, Atletik Bilbao, Selta i Levante po 38, Кadis 37, Valensija 36, Hetafe i Deportivo Alaves po 31, Elće 30, Real Valjadolid 29, Ueska 27 i Eibar 23 boda.

(Srna) 

Komentari / 0

Ostavite komentar