CG: Hotelijeri zabrinuti, traže kovid hotele

Masovna imunizacija stanovništva u Crnoj Gori kasni i obe doze vakcine primilo je tek 3,1 odsto stanovništva. Taj podatak brine epidemiologe, ali i hotelijere, koji tvrde da nadležni nisu rešili brojne probleme pred početak turističke sezone

Vijesti 24.04.2021 | 19:15
CG: Hotelijeri zabrinuti, traže kovid hotele

Takođe, oni smatraju da nadležni treba da odrede i hotele za smeštaj zaraženih turista, prenosi portal CdM pisanje Dana.

Hotelijer iz Budve Dragan Purko Ivančević rekao je da ako Vlada ubrzo ne reši problem spore vakcinacije, teško će moći da dogovore sa bilo kim dolazak turista u Crnu Goru.

On je istakao da Crna Gora, i pored zahteva te grane privrede, nema kovid hotele za turiste koji budu inficirani tokom letovanja.

"Svaka država je to rešila, a mi to još nemamo. Počev od imunizacije, i to je jedan od preduslova da se odrede hoteli u kojima će biti lečeni i smešteni zaraženi. Nadležni su obećali da će to biti rešeno, ali još nemamo ništa konretno. Sve dok se ne reši pitanje imunizacije i hotela za zaražene, ne možemo da ugovaramo dolazak turista", ukazao je Ivančević.

Prema njegovim rečima, pitanje svih pitanja je imunizacija direktnih učesnika u turizmu.

"Vlada mora da se potrudi da obezbedi vakcine, a mi u turizmu da se što pre vakcinišemo i eliminišemo sve kontakte sa gostima koji im mogu ugroziti zdravlje", istakao je Ivančević.

Predsednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) i suvlasnik hotela Splendid Željko Radulović rekao je da se neopravdano kasni sa vakcinacijom građana i turističkih radnika pred početak sezone.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nole

24.04.2021 17:44

A zasto spremati hotele za zarazene.Ako je neko zarazen,ponasa se kao sto bi se ponasao kod kuce.Ako ja zivim u zgradi,i zarazen sam,je li moram ici u poseban karantin ili sam kuci u izolaciji,u cemu je razlika i kad sam na moru,budem u svojoj sobi,sta je problem.Zar nije odvodjenje u karantine ukinuto,a nekad se kineze dizalo u nebesa zbog tog otkrica.Znate li uopste sta radite...

ODGOVORITE
Name

Hm

24.04.2021 18:22

Budu li nastavili sa plandemisanjem nece niko ni doci....kakvo lijecenje to je teror nad narodom prc testom....

ODGOVORITE
Name

Jaffa

24.04.2021 19:38

Eee, otkad nisam išao u CG na more...i ko zna kad ću.

ODGOVORITE