ЦГ: Хотелијери забринути, траже ковид хотеле

Масовна имунизација становништва у Црној Гори касни и обе дозе вакцине примило је тек 3,1 одсто становништва. Тај податак брине епидемиологе, али и хотелијере, који тврде да надлежни нису решили бројне проблеме пред почетак туристичке сезоне

Вијести 24.04.2021 | 19:15
ЦГ: Хотелијери забринути, траже ковид хотеле

Такође, они сматрају да надлежни треба да одреде и хотеле за смештај заражених туриста, преноси портал ЦдМ писање Дана.

Хотелијер из Будве Драган Пурко Иванчевић рекао је да ако Влада убрзо не реши проблем споре вакцинације, тешко ће моћи да договоре са било ким долазак туриста у Црну Гору.

Он је истакао да Црна Гора, и поред захтева те гране привреде, нема ковид хотеле за туристе који буду инфицирани током летовања.

"Свака држава је то решила, а ми то још немамо. Почев од имунизације, и то је један од предуслова да се одреде хотели у којима ће бити лечени и смештени заражени. Надлежни су обећали да ће то бити решено, али још немамо ништа конретно. Све док се не реши питање имунизације и хотела за заражене, не можемо да уговарамо долазак туриста", указао је Иванчевић.

Према његовим речима, питање свих питања је имунизација директних учесника у туризму.

"Влада мора да се потруди да обезбеди вакцине, а ми у туризму да се што пре вакцинишемо и елиминишемо све контакте са гостима који им могу угрозити здравље", истакао је Иванчевић.

Председник Црногорског туристичког удружења (ЦТУ) и сувласник хотела Сплендид Жељко Радуловић рекао је да се неоправдано касни са вакцинацијом грађана и туристичких радника пред почетак сезоне.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ноле

24.04.2021 17:44

А засто спремати хотеле за заразене.Ако је неко заразен,понаса се као сто би се понасао код куце.Ако ја зивим у згради,и заразен сам,је ли морам ици у посебан карантин или сам куци у изолацији,у цему је разлика и кад сам на мору,будем у својој соби,ста је проблем.Зар није одводјење у карантине укинуто,а некад се кинезе дизало у небеса због тог открица.Знате ли уопсте ста радите...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

24.04.2021 18:22

Буду ли наставили са пландемисањем неце нико ни доци....какво лијецење то је терор над народом прц тестом....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

24.04.2021 19:38

Еее, откад нисам ишао у ЦГ на море...и ко зна кад ћу.

ОДГОВОРИТЕ