U Neumu i ove godine se nadaju turistima iz Srbije

Neumski hotelijeri nadaju se i ove godine turistima iz Srbije, koji su prošle godine u uslovima pandemije prvi put masovnije ljetovali u jedinoj bh. morskoj destinaciji.

Bosna i Hercegovina 24.04.2021 | 10:08
U Neumu i ove godine se nadaju turistima iz Srbije

Kako prenosi Indikator.ba, Udruženje hotelijera opštine Neum odlučilo je da, ako epidemiološke mjere budu dopustile, u maju organizovano posjeti turističke organizacije Novog Sada i Beograda sa ciljem prezentacije Neuma kao destinacije za odmor.

Na skupštini je analizirana i trenutna situacija na području opštine, kao i aktivnosti koje slijede za pripremu turističke sezone 2021.

Otvorile su se teme punktova za testiranje, presvlačenje šetališta novim asfaltom na potezu od hotela "Sunce" do hotela "Zenit", kao i mnoge druge tekuće teme.

U vrijme pandemije turisti iz Srbije najbrojiniji su u Bosni i Hercegovini, prestigli su po posjetama do sada najčešće goste - Hrvate.

Turisti iz Srbije ljetovali su prošle godine u Neumu u većem broju, čemu je pogodovala činjenica da nisu mogli ići na ljetovanje u Grčku, dsetinaciju koja je tradicionalno njihov prvi izbor, prenosi ovaj portal.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nole

24.04.2021 09:34

Kakvi punktovi za testiranje,nemojte komplikovati stvari,samo cete odvratiti ljude.Kako prosle godine nije bilo punktova,i sve bilo ok...

ODGOVORITE
Name

Hahaha

24.04.2021 09:45

"U Neumu", pa zar danas nemamo novu vlast u Crnoj Gori ićemo tamo.

ODGOVORITE
Name

No

24.04.2021 10:27

Ali Neum je BiH odnosno nasa drzava.

Name

Aljoša

25.04.2021 05:16

Prošla godina se neće ponoviti. Otvara se Grčka, Turska, Albanija, Bugarska, tako će svi oni koji su bili u Neumu prošle godine otići u ove zemlje, jer su u Neumu digli Cijene ,tako da je isplativije otići u Tursku na ljetovanje, nego u Neum. Zaboravio sam spomenuti Crnu goru i u nju će se Sbi vratiti na ljetovanje.

ODGOVORITE