Drama na ulicama Londona, opkoljen Stamford Bridge

Superliga bi uskoro mogla pretrpjeti prvi težak udarac iz vlastitih redova i to puno prije nego što je zaživjela. Kako piše BBC, Chelsea je odlučio izaći iz zatvorenog, elitnog takmičenja koji je izazvao pravi fudbalskog rat i velike podjele.

Svijet 20.04.2021 | 21:43
Drama na ulicama Londona, opkoljen Stamford Bridge

Navijači Chelseaja okupirali su danas Stamford Bridge tražeći od Romana Abramoviča izlazak iz Superlige te se žestokim pretestima izjasnili protiv svega što ona predstavlja.

The Sun je, pak, prvi javio kako se sprema povlačenje i drugog engleskog fudbalskog giganta i vjerovatnog novog prvaka Engleske, Manchester Cityja, čiji je trener Pep Guardiola na današnjoj preskonferencijiotvoreno kritikovao Superligu. 

Cijeloga dana ispred Stamford Bridgea je vladala prava ludnica, navijači su zazivali 'Povratak našeg Chelseaja' te okružili stadion brojnim transparentima i dramatičnim porukama vodstvu kluba.

U jednom trenutku su i blokirali glavnu prometnicu koja vodi do stadiona, a situaciju je morao smirivati legendarni Petr Čech, danas tehnički direktor, koji se na kraju spustio među masu i molio da propuste autobus s igračima za večerašnju utakmicu protiv Brightona.

Je li Abramovič prvi odustao, saznaćemo uskoro. Izlazak dva engleskih giganata, koji su uz sve to i polufinalisti UEFA-ine Lige prvaka, bio bi težak udarac za novo takmičenje. U njemu je trebalo biti ukupno šest engleskih klubova koji su ovoga vikenda potpisali pristanak za osnivanje lige. U engleskom 'talonu' najavljeni su još Manchester United, Arsenal, Liverpool i Tottenham.

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Vide!

20.04.2021 20:18

Koliki se narod okupio zbog prodaje obveznica RS

ODGOVORITE
Name

Sami

20.04.2021 20:50

Pa koliko voli svoju drzavu ovaj narod pokazuje vec 20 godina pustajuci da ga ko stoku kupuju za sitne pare,ove navijace ne bi kupio ni za sve pare svijeta,respekt.

Name

Re

20.04.2021 20:50

Neznam samo kakva budala moze da kupi obveznice i ulaze u neku zemlju u koju dolazi Kvor to je jasno ko dan o cemu se radi.

Name

Jel ovo

20.04.2021 20:57

"Dize se narod", ruse rezim ili sta?

ODGOVORITE
Name

Afera papak.

21.04.2021 06:43

E ovako je trebalo i kod nas biti jos davne 2014 i tkz afere papak .

ODGOVORITE
Name

Prolaznik

21.04.2021 07:27

Ovoliki se narod skupio za stvar koja nije ni bitna za zivot, to se pokazalo u toku ove pademije da mozemo bez najbitnije sporedne stvari u zivotu. Ne smijem zamisliti sta bi bilo da kojim slucajem imaju ovakve politicare i ovoliki kriminal u zemlji, malte ne svaki dan afera neka milionski teska, mislim da bi svi zavrsili na lomaci u cetru Londona. Mi smo sludjeni i izgubili smo pravac svi u Bosni. Zato mislim treba na sledecim izborima birati ljude poput Draska, recimo Sarovica, Trivicku i slicne njima koji hoce i mogu nesto uraditi, spojiti mladost i iskustvo. Vjeruj te i ovaj non peper nam je serviran od nasih pliticara samo drugim kanalima da ne izgleda kao da su ovi i to su platili opet nasim parama. Kad sve dobro sagledam i poredam sta se desava u zadnji 2 mjeseca vidi se zasto je se cutalo ovo vreme od non peper do sad, samo da narod ne misli o recimo ovom kreditu ili vakcinama i aferama u toku pademije. Izvinjavam se ako sam dosadan ali ne mogu a da ne napisem sve ovo jer muka mi je vise od svega a najvise od naroda sto je sebi dozvolio.

ODGOVORITE
Name

Mirko

21.04.2021 07:40

Dok god ima ovaca biće i šišanja, ovi mladi ljudi su tračak nade a ogromna većina ostalih ovce brate.......

ODGOVORITE