Kina je pogoršala pandemiju krijući podatke!

Kineski neuspeh da obezbedi pristup globalnim zdravstvenim stručnjacima učinio je pandemiju korona virusa gorom nego što je morala da bude, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

Svijet 12.04.2021 | 07:34
Kina je pogoršala pandemiju krijući podatke!

Kina nije dala pristup međunarodnim stručnjacima niti je razmenjivala informacije u realnom vremenu kako bi obezbedila istinsku transparentnost, rekao je Blinken za En-Bi-Si.

- Kao rezultat, virus je izmakao kontroli brže i, mislim, sa mnogo jačim rezultatima nego što bi mogao inače - rekao je Blinken.

Dodao je da ovakvi događaji ukazuju na potrebu za jačim globalnim sistemom zdravstvene zaštite kako bi se osiguralo da se to više ne ponovi, preneo je Rojters.

- Reforme moraju da uključuju posvećenost transparentnosti, razmeni informacija i pristupu stručnjaka i Kina u tome mora da igra ulogu - dodao je.

Blinken je rekao da je važno doći do jasnijeg objašnjenja početka pandemije.

- To moramo da uradimo precizno kako bismo u potpunosti razumeli šta se dogodilo, kako bismo imali najbolji mogući način da sprečimo da se to ponovi - rekao je on.

Oštre reči najvišeg američkog diplomate usledile su posle kritika drugih članova administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena zbog nedostatka transparentnosti Pekinga u ključnim ranim danima pandemije, dodaje Rojters.

(Tanjug)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

PLANdemija

12.04.2021 07:45

Kini je korona virus podmetnut da bi se srušila njena ekonomija. Ali Kinezi su bili pametni i mudri, za par mjeseci su se riješili toga pa je ZAPAD sada bijesan i ogorčen...

ODGOVORITE
Name

Re za ovog Facebook stručnjaka

12.04.2021 08:46

E jesi pametan. Riješio si misteriju. Znaš li mpžda ko je ubio Kenedija?

Name

Re

12.04.2021 09:46

Ovo je zaključak na bazi poznatih podataka koje su dali Kinezi. Zašto bi rušili firme u Kini sa svojom proizvodnjom

Name

Tuga

12.04.2021 12:45

Stvarno zar ima jos ovakvih mozgova koji ovako razmisljaju i brane nesto sto se nece moci odbraniti.Tebe bi ja plandemio proglasio za glavnog krivca cijele ove situacije koja je unistila svijet.Stvarno skrati sebi muke i ubi se dok ta bolest nije na nekoga presla bice gora od korone

Name

Zaga

12.04.2021 08:49

Pravi se javio da kritikuje Kinu, ne zbog Korone, nego zbog ekonomskog rasta u Kini! Umjesto da pociste svoje dvoriste, oni svojim njuskama zele rovariti tudja! E, pa, to nece da moze!!!

ODGOVORITE
Name

BANDA BJELOSVETSKA

12.04.2021 09:26

Kineski biološki laboratorij u Wuhanu u vlasništvu je Glaxoa! Koji slučajno posjeduje Pfizer! (onaj koji proizvodi cjepivo!) Čime upravljaju financije Black Rocka. Koji slučajno upravlja financijama tvrtke Open Foundation (Soros Foundation!) Koja slučajno služi francuskoj AXA-i! I slučajno su vlasnik njemačke tvrtke Winterthur. Koja je slučajno izgradila kineski laboratorij u Wuhanu! Slučajno ga je kupio njemački Allianz, a Vanguard ima kao dioničara. Dioničar Black Rocka koji kontrolira središnje banke i upravlja približno jednom trećinom globalnog investicijskog kapitala. Koji je, inače, glavni dioničar Microsofta, u vlasništvu Billa Gatesa koji je slučajno dioničar PFIZER-a (koji prodaje čudesno cjepivo) i trenutno je prvi sponzor SZO-a! Banda bjelosvjetska samo nema nešto našeg Milorada. Il je on dioničar kod braće Rusa.

ODGOVORITE
Name

Re

12.04.2021 12:47

Sve istina od A do S

Name

Đuro

12.04.2021 17:22

Netačno, Lab je izgradila Francuska kao zajedničko ulaganje ali poslije otvaranja Kinezi su ih ispalili i nisu dozvolili pristup, samo frizirane izvještaje slali.

Name

Kineski

12.04.2021 16:38

Narod ce srusiti komunizam i demokratizirati se.

ODGOVORITE
Name

ALEKSANDAR LAJIĆ - SRBAC

12.04.2021 16:40

Ovi što govore da nema virusa, na nekim drugim člancima, odjednom ovdje rekoše da ga ima. Samo je problem izgleda, što je krivac za ovo Kina, a nije stvar u virusu. Da je "izašao" iz SAD, svi bi ovdje u regionu, vjerovali u virus. Znači, u tome je "kvaka". Isto kao onaj avion u Iranu, što je oboren. Ovdje se SAD proglasio za krivca odmah, kada "izađe" snimak i priznanje Irana. Šta će još sve "izaći", ali onda "pada u vodu", sve ono što je "ispiranjem mozga", "usađeno" ovom narodu, od 1990. godine. E to ja najteže, priznati da si vjerovao u gluposti i laži.

ODGOVORITE
Name

Da, i zasto

12.04.2021 18:18

Iranski rezim nije dao ostavku poslije srusenog civilnog aviona, kad su toliko smotani, zasto mi Srbi nismo protestovali, trazili ostavku i hapsenja? Evo, sami se sebi podsmijavamo.