Australiji prijeti snažan tropski ciklon

Tropski ciklon Seroha jača i kreće se danas ka zapadu Australije, gdje službe za vanredne situacije pripremaju skloništa za predstojeće snažne udare vjetra i obilne padavine.

Svijet 11.04.2021 | 10:31
Australiji prijeti snažan tropski ciklon

Zvaničnici u Zalivu ajkula u gradu Denamu apelovali su na sugrađane da se evakuišu, a građanima Džeraldtona dijele se džakovi sa pijeskom za pravljenje nasipa zbog mogućih poplava, prenio je Rojters.

– Postoji potencijalni rizik po ljudske živote i uništenje imovine i kuća. Moramo se pokrenuti i biti spremni da se sklonimo od ciklona – saopšteno je iz vatrogasne službe.

Ciklon druge kategorije kreće se ubrzano prema jugoistoku i postoji mogućnost da bi mogao da preraste u tropsku oluju 3. kategorije, koju prate udari vjetra i do 224 kilometra na sat, saopšteno je iz meteorološke službe.

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Petrosije

11.04.2021 09:41

Mnogo smo lajali na Boga umjesto da smo mu se molili.

ODGOVORITE
Name

Za Petrosije

11.04.2021 10:32

Svaka cast za komentar.

Name

re

11.04.2021 11:24

Nema više božiji opomena, nego udara gadno i katastrofalno iznenada po svima isto, radi vladajući bandita na zemlji.

Name

prorok

11.04.2021 12:19

Nazalost doneli su drzavne zakone koje se suprote Bozijim zakonima. Zemljina kora biće raskidana provalama elemenata iz dubine Zemlje. Ti elementi, kada se jednom oslobode, odneće riznice onih koji su godinama umnožavali i nagomilavali svoje bogatstvo, plaćajući bedne nadnice onima koji su za njih radili. I religijski svet će biti strahovito uzdrman, jer se kraj svemu približio. Nastaje vreme kada ćemo se u jednom trenutku nalaziti na čvrstom tlu, a već u sledećem će se zemlja pod našim nogama uskolebati. Zemljotresi će se događati kada ih budemo najmanje očekivali. Požari, poplave, zemljotresi, bes sila velikog bezdana, katastrofe na moru i na kopnu, upućuju nam opomenu da se Božji Duh neće doveka prepirati s ljudima. Pre nego što se Sin čovečji bude pojavio na oblacima nebeskim, pokrenuće se sve prirodne sile. Munje s neba, koje će se sjedinjavati s ognjem u zemlji, učiniće da se planine dime kao peći i da reke lave pokriju sela i gradove. Mase istopljenog kamenja koje će dospevati u vodu delovanjem sila skrivenih u utrobi Zemlje, učiniće da voda proključa i da počne da izbacuje kamenje i zemlju. Doći će do snažnog zemljotresa i do gubitka velikog broja ljudskih života.