"Ponosne kartice" za 700 višečlanih porodica iz Bijeljine

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović uručio je danas višečlanim porodicama  prve „ponosne kartice", pomoću  kojih mogu da ostvare popuste pri kupovini robe široke potrošnje i za korišćenje usluga.

Republika Srpska 08.04.2021 | 16:12
"Ponosne kartice" za 700 višečlanih porodica iz Bijeljine

„Na području Bijeljine oko 700 porodica biće vlasnici ponosnih kartica.  Na ovaj način želimo da olakšamo život višečlanim porodicama , a samim tim i da unaprijedimo pronatalitetnu politiku. Na ovaj način roba široke potrošnje i usluge biće im dostupniji što do sada nije bio slučaj", istakao je Petrović. On je dodao da je ovaj projekat samo jedan u nizu onih kojima će porodica kao stub društva biti osnažena. „I u budžetu za ovu godinu planirali smo niz sličnih aktivnosti, s ciljem poboljšanja sveukupnog ambijenta i želje da nas bude što više na ovim prostorima", poručio je gradonačelnik.

Predsjednik Fondacije za porodicu Dragan Dakić pozvao je ovom prilikom privrednike sa područja Bijeljine da se  u što većem broju odazovu na poziv za učešće u ovom projektu, pokažu društvenu odgovornost i višečlanim porodicama odobre određeni popust, jer one zaslužuju podršku.

„U Bijeljini već imamo deset  registrovanih privrednih subjekata sa sjedištem u Banjaluci koji će uvažiti kartice iz Bijeljine. Ti subjekti su iz raznih sektora - obrazovanja, sporta, ugostiteljstva i turizma, farmaceutskih usluga, auto-industrije, prodaje odjeće i obuće, školskog  pribora..." , rekao je Dakić i dodao da će bijeljinsko preduzeće „Semberija-transport" postati prvi odgovorni privrednik u ovoj branši koji će omogućiti popust prilikom autobuskog prevoza.

Majka šestoro djece, Branka Gavrić, zahvalila se Gradskoj upravi na ponosnoj kartici, ističući da će im ona itekako pomoći.

„Gradonačelnik je realizacijom ovog projekta pokazao da vodi računa o pronatalitetnoj politici i da brine o višečlanim porodicama.  Kartica nam veoma znači, jer ćemo pri kupovini ostvarivati popuste", kaže Gavrićeva.

Preostali korisnici ponosne kartice mogu preuzeti svakim radnim danom na Info-pultu  u glavnoj zgradi Gradske uprave, od 8 do 14 časova.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ratko

08.04.2021 15:03

Za pomoc bi trebala da bude zaduzena socijalna sluzba, na taj nacin je legalno. Deljenje ovakvih kartica je povreda Ustava, clan 61 koji kaze da svi gradjani imaju ista prava. Da se razumemo, podrzavam gradolnacelnika, ali ne znam kakvu pravnu sluzbu ima. Ako gresim molim da me neko ispravi.

ODGOVORITE
Name

Re Ratko

08.04.2021 16:22

Ratko pročitaj ponovo tekst Ovo je Fondacija koju vodi ovaj Dakić predstavnik visečlanih porodica , pa u saradnji sa lokalnim zajednicamo ovo radi . Bitno je da se neko pokrene po tom pitanju ? .Kapa dole visečlanim porodicama.

Name

Re

08.04.2021 16:38

U pravi si.Samo politika je ovde u pitanju

Name

Hm

08.04.2021 15:12

Bravo! Samo Gradiska nije uključena?????

ODGOVORITE
Name

Sve jasno

08.04.2021 16:36

Pravni savjetnik, da ga ne sretnes u putu.

Name

Posteno

08.04.2021 15:16

Zašto sve radimo na pogrešan način?

ODGOVORITE
Name

Max

08.04.2021 23:29

Sve pohvale i podrska za gradonacelnika!Krajnje je vrijeme da mladji ljudi naprave bolje drustvo a da ovi stari politicari,odnosno lopovi,zavrse na smetljistu istorije,gdje im je odavno mjesto.

ODGOVORITE