Vlast nema prolaznu ocjenu ni od svojih pristalica

Govedarica smatra da ni najveće pristalice SNSD-ove vlasti, kada bi bili objektivni i kada bi smjeli na glas komentarisati, ne bi im dali prolaznu ocjenu.

Republika Srpska 07.04.2021 | 17:12
Vlast nema prolaznu ocjenu ni od svojih pristalica

- Podizanje optužnice ministru unutrašnjih poslova za ugrožavanje bezbjednosti u ono vrijeme poslanika Stanivukovića (Draška) je idealna prilika da se Dodik oslobodi Lukača u narednih godinu dana - smatra visoki funkcioner SDS-a Vukota Govedarica.

Prema njegovim riječima, u takav scenario mogle bi da uplivaju velike ribe iz pravosuđa BiH ako, kako je kazao, već i nisu uplivale.

"Naravno, po Dodikovom nalogu a sve pod pričom kako je Lukač ugrozio bezbjednost narodnog poslanika i da tako nešto sud nije mogao tolerisati", kazao je Govedarica u intervjuu portalu Skener.

Mišljenja je da Dodik ima osjećaj, ne samo da ga mnogi u stranci ne prate u njegovim aktivnostima, nego ga lično i ugrožavaju, tako da će raskol u stranci koju vodi dobijati sve više na intenzitetu.

Na pitanje kako ocjenjuje rad vlasti u Republici Srpskoj i na nivou BiH, Govedarica je rekao da vlada nije u stanju da bez kreditnih zaduženja postigne budžetsku ravnotežu.

"To govori da iz godine u godinu mnogo više trošimo nego što imamo prihode. Resursi nisu stavljeni u funkciju razvoja nego su postali plijen bahatih i privilegovanih. Vlada nije u stanju da izdvoji u epidemiji korone ni minimalan iznos sredstava za privredu, građane i zdravstveni sektor. Srbija je samo za privredu i građane obezbijedila više od 1000 evra po glavi stanovnika a Republika Srpska 18 puta manji iznos po stanovniku", kazao je on.

On navodi da Srbija gradi četvrtu bolnicu za godinu dana, a vlast Republike Srpske je nabavila neki šator koji je nazvan  pokretna bolnica i koji je na kraju vraćen kupcu.

Kada je u pitanju Savjet ministara, Govedarica kaže da predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija je nezainteresovan za bilo kakav rezultat.

"Medjutim, što se tiče srpskog člana predsjedništva Milorada Dodika kod njega sam zapazio dvije stvari koje imaju nekakav rezultat. Prihvatio je nastavak MAP-a i NATO put i vrlo uspješno je od predsjednika Srbije isprosio najosnovnija sredstva koja su nam bile potrebna u vremenu pandemije", kazao je Govedarica.

On zaključuje da čak ni najveće njihove pristalice kada bi bili objektivni i kada bi smjeli na glas komentarisati, poslije svega, ne bi im dali prolaznu ocjenu.

(BN)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Igrac

07.04.2021 16:14

Ima itekako,nikad nam bolje nije bilo. Hvala SNSD-u❤

ODGOVORITE
Name

FUTFUT

07.04.2021 16:33

Dodick na aparatima

Name

BL

07.04.2021 16:35

Igracu botu ti misi nizakakve lige. Dvije lijeve

Name

Da, da

07.04.2021 16:38

Sad ce bljesnuti crvendaci. Cuvali su se za velike stvari. HAHAHAHA

Name

Strah

07.04.2021 16:47

Nesrećo bedna

Name

Re igrac

07.04.2021 16:48

Glava ti se naopako okrenula i tebi i tvojima

Name

Duško

07.04.2021 19:27

Buuuuu govedo, ko te je odvezao sa jasli. Još pokušavaš da se baviš politikom a vidio si da nemaš pojma.

Name

Re.igrac

08.04.2021 04:36

Olosu stoste igrali igraliste ti i tvoji mafijasi iz snsd gotoviste vase zasluge su nula kao sto su i do sada bile prljavom igrom i izbornom kradjom vladate ali nadocete kao pogaca sa germom

Name

Zoki

07.04.2021 16:35

Njima je bitno da oni za njih glasaju

ODGOVORITE
Name

Maslo

07.04.2021 19:24

Ovo je jedna sektaska igra bez kraja. Partija prijavljuje, partija istražuje,partija sudi. Partija ti daje=kradi. Partija te drži= ali cuti. Partija nezna kako= dizi kredit. BiH je jedna lijepa teritorija sa normalnim gradjanima ali zemlju su okupirali nacionalisti pod plaštom Partija koje kao brinu o svom stadu.Tri partije i trojica hadzija koji su sve pretvorili u sekte i tako stvorili glomazan aparat krvopija budžeta tj. svojih podanika. Partije zapošljavaju uhljebe, skolovana mladost bježi vani, penzioneri ćute i gladuju, Evropa gleda i nasladjuje se našom propasti i zdušno kupi sve sto je mlado a školovano. Tunel je tu ali ni na kraju nema svjetla.

Name

Petyr Baelish

07.04.2021 16:46

Oni nemaju prolaznu ocjenu od kad su uzjahali ovaj jadni narod na onoj sramnoj skupštini RS 1998. kad je Biljana dovela Milorada i dala mu mjesto premijera. Oni ne vladaju od juče, nego skoro 20 godina sa nekim malim prekidima. Uništavaju sve kao kuga, nesposobni da se izbore sa bilo kakvim stvarnim problemom. Srozali su društvo na nivo emisija o Opstanku. Otmi, ukradi, prevari, prodaj, uzmi kredit i tako u krug.

ODGOVORITE
Name

22 godine vlada

07.04.2021 18:36

Prvo ulicom, silom, pljackom, prevarama, ucjenama, represijom....

Name

Obaraci

07.04.2021 17:04

Uspjesno obaraju sami sebe! svi potezi u zadnjih mjesec dana izazvali su revolt većeg djela naroda! Sad Drale ima 83% podršku.. narodu je vise dosta kriminala, političkih elita,privatizovanih republickih institucija,tajkuna a svi su oni u redovima snsda!

ODGOVORITE
Name

Space Lord

07.04.2021 18:29

Nema ni Mirko

ODGOVORITE
Name

бели

07.04.2021 19:38

Није Говедарица за шпица напада на СНСД, по свему му више лежи позадина!

ODGOVORITE
Name

мица

08.04.2021 10:38

ти си сигуран за позицију а боље је да си сигуран у то док је Шаровина ког си ти условио да буде на челу сдс нече исти сдс имати подршку ,веч че само падати на изборима.што прије то сватиш и да обојица и још неки напустите сдс на изборима че сдс имати више гласова.управо сте вас двојица допринијели да сдс напусте њени оснивачи и вјерни чланови који и сад че добити више гласова од вас.ко год у сдс не мисли као вас двојица ви их саботирате и настојите да их отјерате а то ду итек ако квалитетни сдсовци а ти мало мучни главом и сам себи признај да је то тако.ако желите бољи резултат на изборима што прије напустите сдс док није касно у противном желите да миле баја опет побједи,па ко је фукара.

ODGOVORITE