Snijeg napravio probleme, kamioni prevrnuti u Doboju

Padavine koje su danas zahvatile našu zemlju, izazvale su probleme u odvijanju saobraćaja na brojnim putevima, a najviše poteškoća zadale su vozačima teretnih vozila.

Bosna i Hercegovina 06.04.2021 | 21:18
Snijeg napravio probleme, kamioni prevrnuti u Doboju

Ugaženog snijega ima na putevima širom Bosne i Hercegovine, a naročito u višim predjelima i planinskim prevojima gdje su zabilježene brojne nesreće i prevrtanja kamiona.

Iz BIHAMK-a su apelirali na maksimalno opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putevima.

"Zbog novih sniježnih padavina obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na dionicama Kupres-Šuica i Drvar-Bosanski Petrovac, dok putnička vozila na ovim dionicama saobraćaju otežano", navedeno je.

Takođe, prema izvještaju zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta došlo je do obustave saobraćaja za teretna vozila na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, dok se putnička vozila saobraćaju otežano.

U okolini Doboja, iako do tada nije bilo snježnih padavina, mokar kolovoz je uzrokovao prevrtanje dva teretna vozila. Vremenske neprilike uticale su na odvijanje saobraćaja širom zemlje, a nažalost izazvale i nesreće.

Na društvenim mrežama objavljene su brojne fotografije na kojima se vide problemi u saobraćaju, između ostalog i prevrnuti kamioni.

(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Boki

07.04.2021 09:03

O bože sačuvaj svakoga ko mora da putuje

ODGOVORITE