Dječak iz Iraka teško ranjen u obračunu migranata

Ispred tržnog centra u Velikoj Kladuši u 18:20 sati došlo je do pucnjave u kojoj je teško ranjen osmogodišnji dječak iz Iraka.

Bosna i Hercegovina 03.04.2021 | 21:46
Dječak iz Iraka teško ranjen u obračunu migranata

Ispred tržnog centra u Velikoj Kladuši u 18:20 sati došlo je do pucnjave u kojoj je teško ranjen osmogodišnji dječak iz Iraka.

Kako saznaje Klix, pucnjava je uslijedila nakon sukoba između dvije grupe migranata, a kako je za taj portal kazao portparol  MUP-a USK Ale Šiljdedić, iste informacije su i oni dobili te ih trenutno provjeravaju.

"Pretpostavlja se da su to migranti, ali ne možemo to utvrditi dok ne dođemo do počinilaca. Navodno je došlo do upotrebe vatrenog oružja što će, ako se utvrdi da je riječ o migrantima, biti prvi put u migrantskoj krizi da se koristi vatreno oružje i to je zabrinjavajući podatak", kazao je Šiljdedić.

Šiljdedić je potvrdio da je teške povrede zadobio osmogodišnji dječak iz Iraka (2013.).

"On najvjerovatnije nije bio meta već je slučajna žrtva. Metak je zalutao i pogodio ga u leđa. Trenutno se nalazi u teškom stanju, bore mu se za život u bolnici. Riječ je o dječaku migrantu koji je šetao s ocem u blizini", naveo je Šiljdedić.

Šiljdedić je naglasio da će više informacija biti poznato naknadno te da će istraga utvrditi kako je došlo do ovog nemilog događaja.

(BN) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Sax

03.04.2021 20:00

Počelo naoružavanje... Pa ko normalan može njima dati-prodati oružije?

ODGOVORITE
Name

Olja

04.04.2021 06:18

Ako migranti imaju oruzje I jos ako se tome gleda kroz prste, onda se ova drzava nema cemu boljem nadati, bolje stvarno I ne zasluzuje.

Name

Trtmrt

03.04.2021 20:11

Uvod u veca sr...

ODGOVORITE
Name

Oružje

03.04.2021 21:13

Prodaju mu Vlasi i kažu poslije Bošnjaci ih naoružavali?

ODGOVORITE
Name

Zaga

03.04.2021 21:18

Niko u ovoj prokletoj avliji nije bezbijedan, niti ce biti, dok je ove vlasti.

ODGOVORITE
Name

Viktor

04.04.2021 04:16

Migranti su preposteni sami sebi mediji njima ima nasilnika i mogu biti iskorišteni od strane radikalni ljudi sa ovim problemom država bi se morala pozabaviti .svakome utvrditi indetitet i državljanstvo putni list napraviti i gdje god nema rata ubte zemlje vraćati nazad pod uslovom da vlast te zemlje prihvaća svoje građane nazad bez torture . Organizirati masovne deportacije kao francuska što je izvela protiv gradjane EU isključivo roma iz Rumunjske i Bugarske koji su bili izgradili ilegalna naselja oko Pariza . Pripremiti avione vojsku policiju kese sa hranom po 100 dolara za djeparac i u avion bato direkt Sarajevo Islamabad Sarajevo Kabul ovo bi bio legalan i fer proces .nego da se ubijaju međusobno i ginu na razno razne načine .svaka država po ustavu u svijetu mora da prihvati svoje gradjane nazad .

ODGOVORITE
Name

Mitar Kočić

04.04.2021 05:07

Mora se i kod nas kao u SAD uvesti zakon da smijes imati naoruzanje u kuci i da je privatni posjed svetinja.ko udje neovlasteno u dvoriste odmah pucati.ovi ce nas poklati na spavanju.

ODGOVORITE
Name

Car

04.04.2021 05:34

Re. Dobro si napisao ko normalan. Posto zivimo u ovako neuredjenom sistemu nakaradnom a nazalost imali smo gradjanski rat oruzja ostalo na sve strane prodadosmo dabi prezivjeli vjeru za veceru.

ODGOVORITE
Name

Zlaja

04.04.2021 05:56

Super ,sad imaju i vatreno oružje,do sad su samo hladnim oružjem napadali državljane ove države i obračunavali se medjusobno. Da nisu iskopali ,prije vremena ,ono za Nedaj Bože?! Nisu ludi Evropljani što im nedaju sa udju u EU .

ODGOVORITE