Sutra nove mjere, mijenjaju se i uslovi za ulazak

Nacionalni štab Hrvatske objavio je nove, strože mjere za borbu protiv epidemije. Mjere stupaju na snagu 1. aprila.

Region 31.03.2021 | 13:37
Sutra nove mjere, mijenjaju se i uslovi za ulazak

Donesena je i nova odluka o prelasku granice Hrvatske i za ulazak se priznaje i brzi antigenski test, takođe se može ući i s potvrdom o vakcinisanju i o potvrdi o preboljenju.

“Epidemija je zabrinjavajuća. Mi smo danas donijeli četiri odluke na nacionalno i dvije na regionalnoj, u Šibensko-kninskoj i Splitsko dalmatinskoj. Oni su predložili posebne mjere”, rekao je Davor Božinović.

“Mi nove mjere uvodimo na prijedlog županijskih štabova. To je dobar pristup. Stožeri po županijama su puno aktivniji i fokusiraniji”, kaže.

“Takođe, produžuje se primjena za tri odluke. U odluci koja određuje okupljanja, ponovo je uvedena mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše. To je ono što je bilo do 1.3. Ograničen je rad dječjih igraonica u zatvorenim prostorima”, kaže.

Promjene na granicama

Produžili su do 15. aprila primjenu za tri odluke. Što se tiče okupljanja, tu su dvije izmjene.

Donesena je i nova odluka o prelasku granice, obzirom da je tu bilo najviše promjena, za ulazak u Hrvatsku se priznaje i brzi test, takođe se može ući i s potvrdom o vakcinisanju i o potvrdi o preboljenju.

Maske na otvorenom

Rekao je i da će Štab vjerovatno potvrditi obvezu nošenja maski i na otvorenom u Zagrebu, što je predložio zagrebački štab.

(N1)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Kucevni poslovi

31.03.2021 11:46

U ovo vrijeme su mogucnost. Svakako od nasih predaka zapustili smo domacinstva, njive. Sto se tice ovih sa grada snacice se vec nekako, oni su se i naucili gurati s politicarima. A i sbee zovu pametnijima, mogu doci kod nekog na selo, raditi na oranicama, posumljavanju.

ODGOVORITE
Name

Stanisavljevic

31.03.2021 11:47

Ma razgulite i vi i vase mjere

ODGOVORITE
Name

PLANdemija

31.03.2021 12:19

Znači, dosadašnje mjere nisu dale nikakve rezultata. Ma to su oni znali i prije uvođenja mjera. Ali, zašto su ih onda uopšte uvodili??!! Sad će neko reći da su oni PREDTOSTAVILI (??!!) da će mjere imati efekta. Znači oni samo PREDPOSTAVLJAJU, NAGAĐAJU, LUPAJU BEZVEZE...Drugim riječima, ONI NEMAJU POJMA, NEMAJU BLAGE VEZE!

Name

Ako vec imaju sta jesti

31.03.2021 11:48

Onda i IT sektor nije nezanemarljiv, negde u prirodi ili kombinovano. Sto i mora toliko se kretati, ako je vec i u svijetu. Da ovi nasi ne daju samo onda bi mogli reci sta je ovo Sjeverna Koreja, ali i to pored mana ima prednosti, samo da ovi nasi politicari nisu bez reda i rada i bili od javasluka dosta vise nego Tito.

ODGOVORITE
Name

Milan

31.03.2021 12:19

Sezona se blizi,valjaju bilo kakvi testovi? pare, pare... Gradjane ko šiša i sto se bolnice pune,bitna je sezona...

ODGOVORITE
Name

Nole

31.03.2021 14:40

Milane,diko,bolnice ce biti pune ili prazne,bez obzira isao narod na odmor ili neisao.Samo jedan podsjetnik za tebe:jesi gledao proslo ljeto slike iz Neuma,covjek na covjeku,sibica ne moze pasti izmedju,i sta bi...niti zarazenih u Neumu,niti u Mostaru,niti bilo kakvog skoka zarazenih u cijeloj BiH,Hrvatskoj,Srbiji...pa o cemu pricamo,de malo protresi glavu.

Name

Soe

31.03.2021 15:09

Korona u Hrvatskoj nestaje polako, do juna ce imati 0 slucajeva. Ne kladim se, ali na ovo bi stavio hiljadu KM.

ODGOVORITE
Name

Istina

31.03.2021 19:14

Trazice jos genecki kod.Kako mi da udjemo koji se nemozemo vakcinisat jos i ko zna kad ce mo i sto nismo preboleli tu koronu,znaci moras imat koronu i prebolet ili vakcina

ODGOVORITE
Name

hm

02.04.2021 06:28

pa to i traze ovi satanisti sto su izmislili kuronu sa betmena a truju narod.