Сутра нове мјере, мијењају се и услови за улазак

Национални штаб Хрватске објавио је нове, строже мјере за борбу против епидемије. Мјере ступају на снагу 1. априла.

Регион 31.03.2021 | 13:37
Сутра нове мјере, мијењају се и услови за улазак

Донесена је и нова одлука о преласку границе Хрватске и за улазак се признаје и брзи антигенски тест, такође се може ући и с потврдом о вакцинисању и о потврди о пребољењу.

“Епидемија је забрињавајућа. Ми смо данас донијели четири одлуке на национално и двије на регионалној, у Шибенско-книнској и Сплитско далматинској. Они су предложили посебне мјере”, рекао је Давор Божиновић.

“Ми нове мјере уводимо на приједлог жупанијских штабова. То је добар приступ. Стожери по жупанијама су пуно активнији и фокусиранији”, каже.

“Такође, продужује се примјена за три одлуке. У одлуци која одређује окупљања, поново је уведена мјера забране тренирања у затвореним просторима осим за врхунске спорташе. То је оно што је било до 1.3. Ограничен је рад дјечјих играоница у затвореним просторима”, каже.

Промјене на границама

Продужили су до 15. априла примјену за три одлуке. Што се тиче окупљања, ту су двије измјене.

Донесена је и нова одлука о преласку границе, обзиром да је ту било највише промјена, за улазак у Хрватску се признаје и брзи тест, такође се може ући и с потврдом о вакцинисању и о потврди о пребољењу.

Маске на отвореном

Рекао је и да ће Штаб вјероватно потврдити обвезу ношења маски и на отвореном у Загребу, што је предложио загребачки штаб.

(Н1)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Куцевни послови

31.03.2021 11:46

У ово вријеме су могуцност. Свакако од насих предака запустили смо домацинства, њиве. Сто се тице ових са града снацице се вец некако, они су се и науцили гурати с политицарима. А и сбее зову паметнијима, могу доци код неког на село, радити на ораницама, посумљавању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

31.03.2021 11:47

Ма разгулите и ви и васе мјере

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЛАНдемија

31.03.2021 12:19

Значи, досадашње мјере нису дале никакве резултата. Ма то су они знали и прије увођења мјера. Али, зашто су их онда уопште уводили??!! Сад ће неко рећи да су они ПРЕДТОСТАВИЛИ (??!!) да ће мјере имати ефекта. Значи они само ПРЕДПОСТАВЉАЈУ, НАГАЂАЈУ, ЛУПАЈУ БЕЗВЕЗЕ...Другим ријечима, ОНИ НЕМАЈУ ПОЈМА, НЕМАЈУ БЛАГЕ ВЕЗЕ!

Name

Ако вец имају ста јести

31.03.2021 11:48

Онда и ИТ сектор није незанемарљив, негде у природи или комбиновано. Сто и мора толико се кретати, ако је вец и у свијету. Да ови наси не дају само онда би могли реци ста је ово Сјеверна Кореја, али и то поред мана има предности, само да ови наси политицари нису без реда и рада и били од јаваслука доста висе него Тито.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

31.03.2021 12:19

Сезона се близи,ваљају било какви тестови? паре, паре... Градјане ко шиша и сто се болнице пуне,битна је сезона...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ноле

31.03.2021 14:40

Милане,дико,болнице це бити пуне или празне,без обзира исао народ на одмор или неисао.Само један подсјетник за тебе:јеси гледао просло љето слике из Неума,цовјек на цовјеку,сибица не мозе пасти измедју,и ста би...нити заразених у Неуму,нити у Мостару,нити било каквог скока заразених у цијелој БиХ,Хрватској,Србији...па о цему прицамо,де мало протреси главу.

Name

Сое

31.03.2021 15:09

Корона у Хрватској нестаје полако, до јуна це имати 0 слуцајева. Не кладим се, али на ово би ставио хиљаду КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

31.03.2021 19:14

Тразице јос генецки код.Како ми да удјемо који се немоземо вакцинисат јос и ко зна кад це мо и сто нисмо преболели ту корону,знаци морас имат корону и преболет или вакцина

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

02.04.2021 06:28

па то и тразе ови сатанисти сто су измислили курону са бетмена а трују народ.