Sarajevo: Pregazio mladića pred prolaznicima

Brutalni detalji stravičnog ubistva koje se danas desilo u Sarajevu, blizu SCC-a lede krv u žilama.

Bosna i Hercegovina 27.03.2021 | 20:42
Sarajevo: Pregazio mladića pred prolaznicima

Činjenica da su ubica i ubijeni jako mlade osobe posebno su potresle javnost kao i način izvršenja krivičnog djela. Na mjestu zločina vladali su panika i očaj, jer se ubistvo dogodilo pred mnogo svjedoka.

Iako je uhapšeni Benjamin Arslanagić (20) na licu mjesta priznao da je „nisanom“ pregazio Vedada Ibrahimovića (21), kako nezvanično saznaje Avaz on se u Policijskoj stanici Centar odlučio da ćuti i ne odgovara na pitanja policije. Kako navodi Avaz on nije odranije poznat policiji i nije imao iza sebe sudske presude, za razliku od Ibrahimovića koji je hapšen ranije.

Nezvanično se spominje da su Arslanagić, njegov maloljetni saučesnik i Ibrahimović bili u sukobu odranije.

Kobnog dana s Arslanagićem je u vozilu osim maloljetnika bila i jedna djevojka koja je dala izjavu u policiji.

Prema informacijama našeg izvora u blizini SCC-a Arslanagić je primjetio Ibrahimovića. Potom je iz vozila istrčao maloljetnik koji je napao Ibrahimovića.

Ibrahimović je trčao, a navodno je u ruci imao ciglu. Sklanjajući se od maloljetnika udario je u jedan stub, a prema nezvaničnim informacijama tada je Arslanagić naletio na njega vozilom nanijevši mu strahovite povrede. Prestravljeni svjedoci pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je Ibrahimoviću pružila prvu pomoć, ali je on nedugo potom podlegao povredama u KCUS-u.

Kako nam je potvrđeno iz sarajevskog tužilaštva Arslanagić se tereti za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac, a prisustvovali su i vještaci saobraćajne i mašinske struke koji će svoje nalaze dostaviti naknadno.

(Avaz)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pejo

27.03.2021 20:34

Ovo je zemlja cuda ni pravde ni sudstva ni vlasti ovo je propast.narod poludeo.

ODGOVORITE
Name

RePejo

28.03.2021 08:40

Potpisujem

Name

baka

28.03.2021 06:13

Dok odugovlace ubistvo Memica,zlocinci dalje ubijaju djecu.

ODGOVORITE