Građani iz regiona da se prijave za vakcinaciju u Srbiji

- Direktor Кancelarije za e-upravu u Srbiji Mihailo Jovanović pozvao je državljane susjednih zemalja, koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer bez zakazanog termina neće biti vakcinisani.

Srbija 27.03.2021 | 13:50
Građani iz regiona da se prijave za vakcinaciju u Srbiji

Jovanović je objasnio da na portalu e-uprave interesovanje za vakcinisanje protiv kovida 19 mogu da, osim državljana Srbije, iskažu i strani državljani i bez boravka u Srbiji, nakon čega će dobiti termin.

"Svi drugi treba da znaju da, ukoliko nemaju zakazan termin, neće biti u prilici da se vakcinišu", rekao je Jovanović za Tanjug.

Danas i sutra u Beogradu i Novom Sadu mogu da se vakcinišu strani državljani, koji imaju zakazan termin.

U Srbiji je danas počela i vakcinacija privrednika iz regiona, koja je obezbjeđena preko regionalnog Кomorskog investicionog foruma u saradnji s Vladom Srbije, a za koju se prijavilo oko 7.500 privrednika.

Strani državljani zainteresovani za vakcinaciju mogu da se prijave na adresi "euprava.gov.rs". 

(Srna) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Xxoo

27.03.2021 13:17

I opet će se vakcinisati onaj ko ima pare. A sirotinja nema para za kartu ni do Bl.

ODGOVORITE
Name

Re

27.03.2021 14:29

U centar! Bilo bi racionalnije da se vakcine, kojima uskoro istice rok, prebace u BiH i druge zemlje. Zar nase medicinske sestre ne umiju da vakcinisu???

Name

Realista

27.03.2021 15:36

90% te sirotinje ima auto a i sto da svako ide svojim autom, organizuje se više ljudi, iznajmi kombi i ode u Srbiju na vakcinaciju za 10KM. Još da ne pričam koliko te sirotinje juče da nema a kupuju cigare. Reci mi samo da li bi ti dao vakcine ili bilo šta važno našoj vlasti?! Sve živo upropastise.

Name

Zaga

27.03.2021 14:40

A, u koje svrhe nama sluze predstavnici vlasti i BiH, u RS?! Narodi BiH nisu prosjaci kao Dodik, da prose po Srbiji. To bi bilo identicno situaciji kad roditelji salju djecu u selo da ih drugi prehrane. A, djeca zaradila novac, vise nego sto je potrebno za ishranu, medjutim, roditelji ih opljackali.

ODGOVORITE
Name

Лицемјери

27.03.2021 14:45

Има се пара за прећи 500, 600 км и потрошити сила горива а кад треба овамо кукати онда су први а да непричамо о помоћи неком или недај боже дати паре за лијечење детета ,а поготово за те паре што ће се потрошити за гориво и некакав доручак и ручак могло се купити сила вакцина.

ODGOVORITE
Name

Геча

27.03.2021 15:27

Не зна шта је чоколада. Хах. Но добро је да Србија има имунитет на корону, и на многе друге, овај болести, попут накарадних полуитика.

ODGOVORITE