Srbija će i dalje pomagati regionu oko vakcina!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Srbija pomagala svima u regionu u obezbjeđivanju vakcina i da će to činiti i dalje ako budu tražili, te da ne razumije stavove zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Denisa Zvizdića u vezi sa vakcinama koje je Srbija donirala BiH.

Srbija 26.03.2021 | 17:01
Srbija će i dalje pomagati regionu oko vakcina!

- Trudio sam se da razumijem šta je želio da kaže, ali nisam dokučio - rekao je Vučić u Šapcu, gdje je posjetio mjesta izvođenja radova na više infrastrukturnih projekata.

Prema njegovim riječima, to izgleda kao da su neki kada god nešto urade ili krivi što su nešto uradili ili, ako ste dobro uradili, onda ste krivi jer ste imali neke skrivene namjere.

- Očigledno je da će za Zizdića uvijek Srbi biti krivi - rekao je Vučić.

Komentarišući donaciju vakcina koje je BiH dobila od Srbije, Zvizdić je za BHT1 juče rekao da je ta posjeta /Vučića Sarajevu/ ustvari pokazala nastojanje da se "neko etablira kao lider i dobrotvor u regionu".

Zvizdić je upitao zašto se upravo na nabavci vakcina nije pokazala mogućnost uspješnog funkcionisanja "malog Šengena" jer bi to bio primjer regionalne inicijative da šest zemalja Balkana i njihovi premijeri zajedno sjednu i kažu da žele zajedničku nabavku i da će je rasporediti u skladu sa kapacitetima i brojem stanovnika.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

DDD

26.03.2021 16:45

ZVIZDIC JE VELIKI PROTIVNIK SRBA NIJE MU TREBO DAT KAD JE ZVIZDIC ĐUBRE VELIKO

ODGOVORITE
Name

Suad

26.03.2021 17:55

Ja sam iz federacije i Bosnjak sam.Po Zvizdicu i njegovim nesposobnim uhljebima svi bi mi pomrli dok oni drze nekakva kvazipatriotska predavanja.Sto je uopste doslo do toga da ti neko drugi nabavlja vakcine ako ste tako sposobni.Citav zivot sjedite u udobnim foteljima i za svo to vrijeme niste stekli ugled da mozete lobirat preko prijatelja po svijetu.Vucic vam sad kriv sto ste vi nesbosobni bagro jedna.A to da ste se vi i vase familije vakcinisali ne treba ni sumnjat.

ODGOVORITE
Name

Ivan

26.03.2021 21:31

Taman tako.

Name

Istina

26.03.2021 18:29

Uvijek je bilo: pomaži sirotu za svoju sramotu. Šta očekivati od onih čiji su pretci promijeni li naciju i vjeru za večeru.

ODGOVORITE
Name

Istina 2

27.03.2021 14:45

Pa I vaši su isto radili, Nemanje pogotovo! Da smo bili "srbi" to bi i ostali, ali Srbi nismo bili! Ako se poslije 1878 Bošnjaci nisu vratili "pradjedovskoj vjeri", ma šta god to značilo, znači da nismo bili Srbi! Bravo, Zvizdiću! Ne daj vlaškoj bagri da iskorosti ovo stanje protiv naše naroda!

Name

Istina

26.03.2021 19:25

Uvijek je bilo: pomaži sirotu za svoju sramotu. Šta očekivati od onih čiji su pretci promijeni li naciju i vjeru za večeru.

ODGOVORITE
Name

Bajka za rodoljubive

27.03.2021 07:12

Ima ona narodna mudrolija: Kad od nekog primiš kokicu, odma svoju veži za nogicu. Za sada Vučić javno ne traži ništa zauzvrat, osim zahvalnosti. I to one duboke, do poda, zahvalnosti zemlji Srbiji, i pogotovo njemu lično. To obavezno i više puta da se ponovi. Samo gledajte Dodik Milorada, sve je jasno da jasnije biti ne mere. A poslije, živi bili pa vidjeli. Otom potom. Ta nije ni Vučić veslo sis'o.

ODGOVORITE
Name

Ih

27.03.2021 08:36

Ova korona, da prodje. Dzaba sve. I vakcine kolko treba, ali da korone vise ne bude.

ODGOVORITE