Priznanje krivice za nedozvoljen promet droge

- Državljanin Hrvatske iz Imotskog Luka Mišević, u prisustvu advokata u Tužilaštvu BiH je, nakon podizanja i potvrđivanja optužnice, u potpunosti priznao krivicu za nedozvoljen promet 109 kilograma marihuane- skank.

Bosna i Hercegovina 25.03.2021 | 10:34
Priznanje krivice za nedozvoljen promet droge

U skladu sa sporazumom o priznanju krivice, za optuženog je predložena zatvorska kazna od četiri godine i novčana od 10.000 КM, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Od optuženog će biti oduzeta sredstva i oprema korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući i teretno motorno vozilo, mobilne telefone i tehnička sredstva, novac koji je kod njega pronađen, a pronađena droga marihuana-skank, biće uništena u zakonskoj proceduri.

Sporazumnim priznanjem krivice, optuženi koji se nalazi u pritvoru, odriče se prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Mišević je otkriven i uhapšen na graničnom prelazu Gradiška, kada je upravljajući teretnim motornim vozilom, iz BiH u Hrvatsku pokušao da prokrijumčari 109 kilograma opojne droge marihuana-skunk, u čemu su ga spriječili pripadnici Granične policije BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH. 

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

T38169830

25.03.2021 09:54

Sve je to već završilo na ulicama, isto kao i onih 700kg što je trebalo biti spaljeno

ODGOVORITE
Name

Skeptik

25.03.2021 10:34

Znači da postoji i DOZVOLJEN promet droge, ako već ima NEDOZVOLJEN?!

ODGOVORITE
Name

Kako smiju

25.03.2021 19:42

...uhapsili Hrvata, brata hrišćanina i optuže ga za nešto što inače rade Albanci I dr muslimani... Ovaj sud je anti hrišćanski! Dodik da se zauzme za Hrvata jer su nam saveznici protiv muslimana Bošnjaka! Podvala muslimana Bošnjaka, garantovano!

ODGOVORITE