Organizatori Egzita pozivaju da Srbija izađe s planom

Organizatori novosadskog muzičkog festivala Egzit pozvali su danas Vladu Srbije i Krizni štab da hitno izađu s planom za normalizaciju života, umjesto što se mladi i muzičari "proglašavaju državnim neprijateljima broj jedan".

Srbija 23.03.2021 | 21:09
Organizatori Egzita pozivaju da Srbija izađe s planom

Umjesto da se mladi i muzičari proglašavaju državnim neprijateljima broj jedan, potrebno je prepoznati ih kao dio rješenja i pozvati ih, kao i sve druge javne ličnosti, manifestacije i sve segmente društva, da svojim uticajem, kao i individualnom i kolektivnom odgovornošću, dovedemo do što skorijeg vraćanja normalnog života – navode iz Egzita.

U saopštenju izdatom povodom sve učestalijih optužbi na račun mladih da su glavni krivci za eskalaciju epidemije u Srbiji, dodaje se i da je Srbija došla u paradoksalnu situaciju da ima dovoljno vakcina, ali ne i onih koji žele da se vakcinišu.

– Očigledno je da je strategija širenja straha i panike dostigla svoje limite, i da je mladima, ali i ostatku društva, potrebno ponuditi putanju izlaska iz krize kroz jasan plan otvaranja zemlje, i time motivisati svakog pojedinca da učini sve što je u njegovoj i njenoj moći kako bi taj plan postao realnost – piše u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nole

23.03.2021 20:27

Dve stvari:ja sam jos prije dva mjeseca rekao da mi je smijesno sto Srbija nabavlja toliko vakcina,a uopste ne znaju ni koliko gradjana zeli da se vakcinise.Ispada da sam bio u pravu.A kao drugo,sto se tice Egzita,to leglo narkomanije i istetoviranih mindjusara,treba premjestiti u neku daleku zemlju,sto dalje od nas,pa nek se tamo bocaju,svakako je to i doslo sa zapada,legla demokratije...hm,hm,nesto me zagolica u grlu na ovu zadnju rijec.

ODGOVORITE
Name

Саша

23.03.2021 20:28

Разумијем их и подржавам, и сам сам још увијек колико-толико млад и волим посјећивати фестивале, али је реалност таква да за сутра не можемо ништа планирати, камоли за 4 мјесеца.Ипак сам оптимист и вјерујем да ће до љета бити боље.

ODGOVORITE
Name

RE

23.03.2021 21:24

Organizatori egzita ne predstavljaju mlade,otkud im pravo da govore u ime mladih,

Name

Munja

24.03.2021 07:37

Да се огласи и удружење произвођача и дистрибутера дрога, анркотичких средстава и опијата, мисим' ако ће власти да забране, морају да плате минималац уличним дилерима и неку ширу компензацију шефовима. За више информација обратити се локалном удружењу навијача неког од јачих клубова.

ODGOVORITE
Name

Laki

24.03.2021 09:01

Vi niste svjesni kakvo je tu pranje novca! A bjelog,žutog,vutre,exera se potrosiiiiii....A u svemu tome su u dilu organizatori "festivala".

ODGOVORITE
Name

Koja bi to

24.03.2021 13:34

Drzava dozvolila u ovoj situaciji? Postoji li i jedna na svijetu?

ODGOVORITE