Crna Gora ponovo pred potpunim zaključavanjem

Institut za javno zdravlje predložiće totalno zaključavanje Crne Gore, zbog "složene zabrinjavajuće i alarmantne" situacije, izjavila je danas epidemiolog Marija Božović.

Region 16.03.2021 | 09:18
Crna Gora ponovo pred potpunim zaključavanjem

Ministarstvo zdravlja prošle sedmice donijelo je nove epidemiološke mjere koje podrazumijevaju zaključavanje 11 gradova i opština, a za sutra su najavljene nove.

"Ukoliko bi došlo do zaključavanja zemlje imali bi rezultata, ali bi se i nakon toga morale poštovati osnovne mere jer je virus tu, a na to nas upozoravaju svakodnevne brojke", kazala je Božović gostujući u emisiji Boje jutra Televizije Vijesti.

Ocjenila je da se sa rigoroznim mjerama ne kasni, ali se kasni sa adekvatnim nivoom poštovanja aktuelnih mjera.

Pozvala je građane da se vakcinišu i istakla da brojevi ne lažu.

"Brojke su visoke i pad će se desiti kada budemo shvatili ozbiljnost situacije i promenom ponašanja preduzmemo odgovarajuće mere", rekla je Božović, prenosi portal Vijesti.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Stanisavljevic

16.03.2021 08:21

Ala budala

ODGOVORITE
Name

putnik

16.03.2021 08:28

jos malo pa su sve ovce u toru, cobani su se pobrinuli da pokriju sve izlaze da nebi koja ovca pobegla. eeee ovce. bil gejts -bil racun gejt -vrata. ostvaruje se ono sto su "teoreticari zavere" govorili jos prije 10 godina. planovi su davno objavljeni. samo slepi kod ociju nikako da progladaju.

ODGOVORITE
Name

Re

16.03.2021 08:58

A bolesni i umrli za tebe su izgleda izmišljeni.

Name

Za Putnik

16.03.2021 09:20

Sta ti predlazes da se radi pametnjakovicu?

Name

Joksim

16.03.2021 13:07

Re za putnik:evo ja cu ti predloziti.Prestani testirati ljude,ukini sve mjere,i pusti da zivot tece kao prije.I evo garantujem da ce rezultat biti isti.Jer,od testiranja nemas nista,s obzirom da ne postoji lijek protiv korone,sto znaci da se lijeci kao i obicna gripa,jacanjem imuniteta,sta ti znaci da li imas koronu ili gripu obicnu.Mjere-pa mjere nemaju nikakve veze s povecanjem i padom broja zarazenih,to sam ovde na portalu sto puta dokazao.Sta jos ti treba da shvatis neke stvari?