Ne pješačkom prelazu teško povrijeđen pješak

Radi ukazivanja ljekarske pomoći, povrijeđeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica

Bosna i Hercegovina 15.03.2021 | 18:04
Ne pješačkom prelazu teško povrijeđen pješak

Na Glavnoj gradskoj magistrali u Zenici, tačnije u ulici Sarajevska, na pješačkom prelazu došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je teške, životno ugrožavajuće, povrede zadobio pješak, saznaje "Avaz".

Prema riječima Aldine Alić, portparolke MUP-a ZDK, u nesreći su učestvovali vozilo Seat, kojim je upravljao N.T. i pješak Š.H. (77).

- Tom prilikom, pješak je zadobio teške tjelesne povrede, životno ugrožavajuće. Radi ukazivanja ljekarske pomoći, on je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica - kaže Alić.

Ističe da je na mjestu nesreće izvršen uviđaj. Kako saznaje "Avaz", povrijeđeni pješak bit će operisan u zeničkoj bolnici, a vozač je priveden.

(Avaz) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ma ima i pjesaka.

15.03.2021 17:14

Prelaze kao da auta ne postoje. Jos stavi one slusalice i ne mozes ga ni primjetiti. Ne kazem ima i divljanja u saobracaju.

ODGOVORITE
Name

Re:

16.03.2021 01:10

Ђед од 77 година фура слушалице на ушима?! Још нисам то видио, а свашта сам се нагледао!

Name

Kritičar

16.03.2021 16:35

Re Ma ima i pješaka Pa naravno da će na pješačkom prelaziti pješaci i ponašati se kao da auta ne postoje! Zato pješački prelazi i služe. A vozač nije smio ići prevelikom brzinom i morao je stati ispred pješačkog prelaza. Ko zna koliko je brzo vozio kad je čovjek koji je udaren u životnoj opasnosti. I još nešto! Kakve veze imaju slušalice sa prelaskom preko pj. prelaza? Kako misliš da gluve osobe pređu ulicu? Baš si pametnjaković!

Name

greendestiny

15.03.2021 18:23

Re: ma ima i pješaka Znak STOP, koji znači obavezno zaustavljanje do 0 km/h, je ispred 95% pješačkih prelaza sa razlogom, a to je da se natjeraju vozači da paze. Stanite 10-15 min pored pješačkog gdje ima STOP pa ćete vidjeti da to niko od vozača ne benda ni 2%.

ODGOVORITE