Sahranjen Boris Komnenić u Aleji zaslužnih građana!

Glumac Boris Komnenić sahranjen je danas u 15 časova na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

Magazin 11.03.2021 | 17:22
Sahranjen Boris Komnenić u Aleji zaslužnih građana!

Veliki broj prijatelja i članova porodice okupili su se kako bi glumca ispratili na večni počinak. Među prvima su stigli Nikola Vujović i Bojan Krivokapić, a potom i  Voja Brajović, Boda Ninković i Dragan Petrović Pele, Nela Mihailović, Nebojša Dugalić, Svetozar Cvetković, Aleksandar Srećković Kubura, Jelena Đokić i mnogi drugi...

Opelo je služeno u crkvi Svetog Nikole, a potom je tužna povorka krenula ka večnoj kući Borisa Komnenića.

Nakon opela, održan je i potresan govor. 

"Dragi naš Boro, u ime tvoje porodice, u ovom veoma teškom porodičnom trenutku, želim da ti uputim nekoliko reči. Nemoćni pred velikom tugom koja nas je ščepala i mrvi nas i guši. Gubitak na našem porodičnom nebu je ogroman, nemerljiv, suze na licima oca Žarka i majke Ruže, tvoji unuci su prerano ostali bez dede. Tvoje veliko porodično bratstvo tužno je danas". 

Boris je sahranjen uz popove koji su držali opelo, kao i hor koji je pevao i za vreme povorke.

Ćerka Nike slomila se dok je sanduk spuštan u grob, a Borisovi roditelji nisu mogli da obuzdaju tugu i bol za sinom.

Podsetimo, čuveni glumac Boris Komnenić preminuo je posle teške bolesti u 64. godini. Prvak drame u Narodnom pozorištu u Beogradu rođen je 29. marta 1957. godine u Puli.

Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su "Tajvanska kanasta", "Bal na vodi", "Špadijer jedan život", "Gore dole", "Vratiće se rode", "Miris kiše na Balkanu", "Sinđelići", "Apofenija" i drugi. 

(Kurir.rs Foto: Nikola Anđić)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pocivaj

11.03.2021 20:49

U miru Bozijem.

ODGOVORITE