Gradiška: Zbog droge uhapšen i medicinski tehničar

U policijskoj akciji „Kej“ danas je na području Gradiške uhapšen Mladen Slijepčević (39), medicinski tehničar zaposlen u Službi hitne pomoći tamošnjeg Doma zdravlja, te je pronađena i oduzeta određena količina narkotika.

Republika Srpska 10.03.2021 | 20:08
Gradiška: Zbog droge uhapšen i medicinski tehničar

Osim Slijepčevića, u ovoj akciji lisice na ruke su stavljene i Ognjenu Mićiću (29) i Bojanu Gudalu (24), a droga je, prema prema našem izvoru, zaplijenjena kod njih dvojice.

– Ova trojka je odranije poznata policiji. Samo nekoliko dana ranije, od Mićića je oduzet automobil. On je 4. marta kontrolisan dok je vozio „mercedes“, koji je pripadao njegovom ocu. Utvrđeno je da vozio prije sticanja prava na upravljanje, te da u Registru novčanih kazni ima dug od 20.130 maraka – kaže sagovornik Srpskainfo.

Noćna smjena

Kad je u pitanju Slijepčević, on je u noći između utorka i srijede odradio noćnu smjenu u Službi hitne medicinske pomoći.

– On je završi smjenu i taman kada je planirao da krene kući, policajci su došli po njega u Dom zdravlja. Potom su ga odveli do stana, koji je pretresen, a on je uhapšen –  pojasnio je naš izvor.

U sklopu akcije su policajci pronašli veliki broj šprici za injekcije, kao i bjanko obrasce za ljekarske recepte, ovjerene pečatom.

– Sumnja se da je pečatirane, nepopunjene recepte, iz Doma zdravlja iznosio Slijepčević. Takve recepte potom je moguće popuniti i otići u apoteku, te s njima uzeti određene medikamente ili supstance – ističe izvor Srpskainfo.

“Nije prvi put”

Vesna Gluvić-Čelić, direktorka Doma zdravlja Gradiška, potvrdila je da je Slijepčević zaposlen u njihovoj Službi hitne pomoći, kao i da ovo nije prvi put kako je on predmet policijske istrage.

– Ovo nije prvi put da se dešavaju ovakve stvari. Imam informaciju da je on jutros priveden, na kraju smjene. Radio je noćnu smjenu i na kraju smjene su ga priveli. To je informacija kojom raspolažem. Po kojoj osnovi je priveden, ne znam. Čekam da mi jave iz policije, nemam nikakve zvanične informacije – rekla je Gluvić-Čelićeva.

Nema saznanja o tome da je Slijepčević iz ove zdravstvene ustanove, eventualno, iznosio ljekarske recepte ili bilo kakva medicinska sredstva.

 – Niko mi nije ništa prijavljivao – rekla je i dodala da ona o svemu prvo mora imati pismenu obavijest, nakon čega će Slijepčević u Domu zdravlja biti tretiran u skladu sa zakonom.

(Srpskainfo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ГР

10.03.2021 19:45

Бојан од прави родитеља и фамилије, која је без грешке!!! Немогу да вјерујем!!! Гдје та омладина иде??? Какав је циљ живота???

ODGOVORITE
Name

RN

11.03.2021 00:00

Podnesi ostavku direktorice. Ti ne znaš ništa šta se radi u ustanovi.

ODGOVORITE
Name

O_o

11.03.2021 04:14

Свашта је у тексту напаковано, само није речено какву су то "дрогу" пронашли? Медицински шприцеви и игле?! Забога, па то је у слободној продаји и нека неко објасни зашто се то не смије имати у кући?!! Дијабетичарима је то нормалан прибор, да би сами себи могли давати инсулин.

ODGOVORITE
Name

frey40

11.03.2021 07:30

Kaže direktorica nije prvi put predmet policijske istrage i on i dalje radi na takvom radnom mjestu,bez ikakvih sankcija.Sve sami lopovi i dileri,koji cijene jedni druge.On će na kraju biti unaprijeđen u Hitnoj pomoći.Možda bude glavni tehničar.Stranka koja je dovela direktoricu(Ujedinjena Srpska) znaće prepoznati kvalitet u dotičnom mladiću.

ODGOVORITE