Srbija: Sutra nema sjednice Kriznog štaba

Sednice Kriznog štaba sutra neće biti, sazanje Kurir.

Srbija 08.03.2021 | 17:45
Srbija: Sutra nema sjednice Kriznog štaba

Iako je u petak rečeno da će u utorak biti nova sednica Kriznog štaba, od toga ipak nema ništa.

Sednica uopšte nije ni bila zakazana, a članovima Kriznog štaba je usmeno saopšteno da sutra nema sastanka.

Medicinski deo Kriznog štaba bio je za zatvaranje ugostiteljskih objekata na sedam dana ili bar skraćivanje radnog vremena.

Podsetimo, na prethodnoj sednici, održanoj u petak, odlučeno je da se sve, osim prehrambenih prodavnica, apoteka i benzinskih pumpi, zatvori od subote u podne do ponedeljka u šest sati ujutru. Ta mera sprovedena je prošlog vikenda, a nove mere očekujemo posle narednog zasedanja Kriznog štaba, čiji termin još nije određen.

(Kurir)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hm

08.03.2021 16:57

Dao Bog da vise nkad ne bude nijedne. Dozlogrdili su Bogu i narodu. Ili ce milom ili silom prestati sa svojim nebuloznim mjerama i mlacenjem prazne slame po nalogu nwo.

ODGOVORITE
Name

4008

08.03.2021 17:26

Javne konferencije kriznog štaba, kao i izjave pojedinac putem sredstava informisanja počinju da stvaraju nepovjerenje kod građana. Prvo danima ljekarski dio najavljuje veliki broj strožiji mjera, a onda Vlada donosi sasvim nešto drugo. Potvrda ovog je i to da je bila najavljena sjednica Kriznog štaba štaba za utorak, a sad se kaže da neće biti održana i pored veoma teške epidomološke situacije. Za vikend prije desetak dana nije ništa radilo poslije 12, 00 časova. Međutim, prošlo je 7 dana a vidimo da se stanje ne popravlja. Nema sada ni učenika srednje i osnovne škole na skijanju, a i dalje imamo veliki broj zaraženih. Nemogu se prema jednoj učeničkoj populaciji primjenjivati mjere učenja na daljinu, a drugi da idu u školu i djeca u vrtiće. Ovakvim pristupom nije moguće na naučnoj spoznaji doći do saznanja koliko koji situacija i faktor utiču na zaražavanje. Mora se primijeniti selektivni pristup faktora i praviti statističko poređenje. U svemu ovome se posebno čudno ponaša doktor KON koji za sve okrivljuje građane. On se šesto hvali da izvrsno poznaje medicinsku statistiku, međutim nije baš tako jer nije se proslavio sa pouzdanom statistikom, a pogotovo stavovima na bazi njegove statistike. Otkad sa javnošću nije više aktivna prof. dr Kisić, narod postaje da sumnja u informacije koje i savjete koje daje jedan dio ljekarskog dijela kriznog štaba.

ODGOVORITE
Name

Pečurka

09.03.2021 07:21

Trla baba lan...

Name

dobro jutro

08.03.2021 17:34

Sta ce sjednica kad nema Korone?

ODGOVORITE
Name

Stanisavljevic

08.03.2021 19:14

Na svu srecu i razum ne poštujem nikakve tzv.mjere protiv "tzv nevidljivog neprijatelja"jer se to kosi sa mojim ljudskim pravima i slobodama i naravno zdravim razumom ko hoce bujrum....

ODGOVORITE