Srbija pokazala osjećaj za pomoć susjedima

„Na ovaj način Srbija pokazuje da je humanitarnost i osjećaj za pomoć susjedu na prvom mjestu jer je Srbija prva priskočila u pomoć BiH i zemljama u okruženju u ovim teškim vremenima kad virus uzima svoj danak“, kazao je Radović.

Republika Srpska 02.03.2021 | 16:45
Srbija pokazala osjećaj za pomoć susjedima

Dugujemo veliku zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za donaciju 5000 vakcina koje su namjenjene zdravstvenim radnicima – istakao je dr Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS. 

„Na ovaj način Srbija pokazuje da je humanitarnost i osjećaj za pomoć susjedu na prvom mjestu jer je Srbija prva priskočila u pomoć BiH i zemljama u okruženju u ovim teškim vremenima kad virus uzima svoj danak“ – kazao je Radović.

On je rekao da ovom donacijom će se spasiti životi zdravstvenih radnika koji na prvoj liniji zdravstvenog sistema vode borbu protiv ove opake bolesti.

„Potpuno je nepotrebno i neodgovorno ponašanje pojedinih ministara u Savjetu ministara BiH koji su iskazali sumnju u ovaj veliki i prije svega ljudski gest. Birati politikanstvo umjesto zdravlja zdravstvenih radnika jeste neodgovoran i nepromišljen čin. Upravo nas je takvo ponašanje predstavnika vlasti u BiH dovelo u situaciju da danas ne znamo kada ćemo dobiti prve količine vakcina kako bismo spašavali živote naših građana“, istakao je zamjenik predsjednika SDS.

Da je Savjet ministara, po ugledu na evropske zemlje,kaže Radović, na vrijeme obezijedio dovoljnu količinu vakcina, žrtava bi bilo mnogo manje. 

„Ovako se BiH nalazi u nizu možda i poslednjih država čiji će se građani vakcinisati. Postavlja se pitanje šta reći građanima u maju ili junu kada ne budu mogli da putuju u zemlje Evropske unije, SAD ili Velike Britanije“, zaključio je Radović.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Tito

02.03.2021 16:21

Cuti debeli

ODGOVORITE
Name

Re Tito

02.03.2021 16:45

Cuti ti botino crvena sektaska.

Name

Re

02.03.2021 17:00

A jest ti komentar,botino. Jeli to sve što znas napisati...

Name

Realno

02.03.2021 17:40

Kakva korist od toga, kada nema osjećaja od strane primaoca.

ODGOVORITE
Name

re

02.03.2021 19:11

Vi ste u pravu . Vidjece obicni ljudi a politicari nesposobni nikada nece priznati da su to sto jesu.

Name

henry holiday

02.03.2021 19:12

Primaoc ima debeli razlog sto nema osjecaja za ovu donaciju.Moze se on trudit jos 100 godina ali primaoc nije zaboravio njegove rijeci i njegovu politiku prema BiH i Bosnjacima.Uzalud vam trud sviraci.