Španović zbog povrede propušta EP u Torunu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović zbog povrede će propustiti predstojeće Evropsko prvenstvo u dvorani u Torunu u Poljskoj, potvrdio je RTS-u savezni kapiten atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković. Još je neizvesno koliko će našoj atletičarki trebati vremena za oporavak, ali će sada sva njena koncentracija biti usmerena na Olimpijske igre.

Srbija 28.02.2021 | 13:32
Španović zbog povrede propušta EP u Torunu

Ivana Španović je na treningu doživela novi peh i povredila zadnju ložu leve, odrazne noge, pa neće učestvovati na EP u dvorani u poljskom Torunu, koje je na programu od 5. do 7. marta, potvrdio je Edin Zuković.

Španović je na predstojećem EP trebalo da juriša na četvrto uzastopno zlato u skoku udalj, pošto je na prethodna tri prvenstva (2015, 2017. i 2019. godine) bila na najvišem stepeniku pobedičkog postolja.

Posle ranije povrede Španovićeva se na stazu vratila u januaru posle 16 meseci pauze, pobedila je na mitingu u Diseldorfu, postala je šampion Srbije, trijumfala je na Balkanijadi i Serbijan indor openu.

Još je neizvesno koliko će najboljoj srpskoj atletičarki biti potrebno za oporavak, ali će sva njena koncentracija biti usmerena na Olimpijske igre.

(RTS)

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bn

28.02.2021 18:56

Ozdravila i oporavila se što pre

ODGOVORITE
Name

Predator

28.02.2021 20:42

Samo se ti nama oporavi sto pre. Bice jos zlatnih medalja i rekorda.

ODGOVORITE