Određen pritvor jednom od vođa navijača Partizana

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana jednom od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Damjanu Šobiću (38) osumnjičenom za nedozvoljeno držanje oružja.

Srbija 27.02.2021 | 17:25
Određen pritvor jednom od vođa navijača Partizana

Pritvor mu je određen na prijedlog tužilaštva zbog oapsnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično djelo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Šobić je prethodno izbjegao saslušanje u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu navodeći da se ne osjeća dobro i da nije u stanju da iznese svoju odbranu, pa je njegovo saslušanje odloženo.

On je više puta osuđivan, a već dva puta zbog istog krivičnog djela za koje je i sada osumnjičen, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

To je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Šobić će biti saslušan u daljem toku postupka.

On je u petak uhapšen pošto je policija u stanu koji koristi u beogradskoj opštini Palilula pronašla pištolj i 13 komada municije.

Mediji su prenijeli i da mu je policija uz pomoć Parking servisa, izvezla iz garaže nekoliko automobila radi provjera.

Šobić je i u julu 2017. godine osuđen na godinu i po dana zatvora zbog nedozvoljenog držanja i nošenja pištolja, na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaljučio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu.

Tada mu je 19. juna 2017. godine u Venizelosovoj ulici u rutinskoj kontroli Intervnentne jedinice MUP-a pronađen pištolj "glok" i 12 metaka.

Privođen je i ranije zbog učešća u navijačkim neredima.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar