U Srbiji za vikend ugostitelji i tržni centri do 14 sati?

- Tokom predstojećeg vikenda ugostitelji i tržni centri radiće do 14 sati, odlučio je Krizni štab, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

Srbija 26.02.2021 | 09:57
U Srbiji za vikend ugostitelji i tržni centri do 14 sati?

Nova sjednica Kriznog štaba biće održana u ponedjeljak, na kojoj će biti razmatrani efekti ove odluke.

Prema informacijama Tanjuga, prehrambene prodavnice za vikend će raditi kao i do sada, do 21 sat.

Štab je odlučio da medicinske i veterinarske ordinacije, laboratorije i apoteke i za vikend rade uobičajeno, dok će na benzinskim pumpama poslije 14 sati moći samo da se toči gorivo.

Uslužne djelatnosti, poput frizera, kozmetičara, radiće kao i do sada.

Dostava hrane obavljaće se redovno, bez "šalterske" prodaje.

(Tanjug) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Skeptik

26.02.2021 09:06

U istoriji epidemija i zaraza NIKADA NIJE ZABILJEŽEN SLUUČAJ TREĆIEG TALASA EPIDEMIJE! Što znači, da se ne radi o zarazi a što opet znači da se to, šta god da je,NE PRENOSI S ČOVJEKA NA ČOVJEKA! Prevara!

ODGOVORITE
Name

Re skeptik

26.02.2021 10:38

Kad si tako pametan,hajde reci mi zasto ja lezim u sobi vec 8 dana sa kasljem koji se ne da izbaciti,temparaturu sam imao 5 dana i jedva dizem glavu sa ramena? Jedini kontakt sam imao sa ljudima u trgovini i tamo niko ne nosi masku,sem mene,kaslju i nema distance. Samo mi lijepo reci ,jesam li ja lud. Pijem samo vitamine,niko nece da me pregleda i molim Boga da ne ode na pluca. A da,i pozitivan sam na koronu.

Name

Ami

26.02.2021 12:06

Za re skeptik:ok,imas temperaturu,kasalj...sta,je li dosad u zivotu nisi imao gripu.A ovo za prodavnicu lazes ko pas i kako ti mozes da znas gdje si se zarazio...

Name

Re

26.02.2021 12:51

Ti si pozitivna budala ?????

Name

Re ami

26.02.2021 13:53

Zato sto kazem da vidim da ljudi ne postuju mjere. Kad kazem u trgovini mislim samo na jedno mjesto koje obilazim i ZNAM da ne nose maske i nema distance. Ami,nisu isti simptomi korone i gripe,pogledaj na netu kad lupetas nesto takvo. Jako je ruzno sto napadas a ne shvatas koliko je ovo ozbiljno. Kako bi se ti osjecao da si ovako bolestan i jedna budala pise kako je ovo PLANDEMIIJA? Sram vas bilo

Name

Re re

26.02.2021 14:15

Ja vam zelim svo zdravlje ovog svijeta,nepismeni ljudi. Lakse je nesto omalovazavati nego pokusati shvatiti. Ja cu ozdraviti,a vi cete i dalje traziti nesto lose u svemu oko vas.

Name

Djuro

26.02.2021 14:53

Za re ami:evo jedno pitanje za tebe.Ako se vec bojis korone i mislis da znas gdje si se zarazio,pa onda ti te mjere koje ti preduzimas nisu pomogle,zar ne.Zasto onda nosis masku i drzis distancu ako te mjere ne pomazu.Sto je najgore,ti ces i dalje isto postupati,i kad ozdravis.I jos nesto,jesi li u martu i aprilu nosio rukavice.Ako mislis da i to pomaze,reci iskreno da li si ih nosio sve vrijeme do danasnjeg dana.Znamo da nisi,sto ce reci da se ti pridrzavas nekih mjera za to sto vlast tako kaze,a ne zato sto ti mislis da zaista pomazu.Sve je receno...

Name

Re Djuro

26.02.2021 15:25

Ja se pridrzavam mjera zbog svoje porodice,ali ima mnogo vise vas koji se ne pridrzavate i tako dolazi do sirenja. A vjerujem da se ti,ne daj Boze razbolis ,da ces prvi ici da se lijecis u bolnicu i psovati ove iste skeptike i sve zdracstvene radnike koji su nemocni protiv ljudske gluposti. Zato ,molim te ,ne pricaj o bolesti kad nisi bolestan. Svi ste vi sad kao copor jaki da napadnete pojedinca. Idi u kovid ,lezi malo tamo,neka ti se ko nakaslje i onda reci kako je to bezazleno. Ovo sam napisao jer mi je muka od vas lezilebovica,koji cekate lijep dan da sjedite u kaficima ne misleci na porodicu ili mozda na svoju djecu. Ali nismo svi isti. Kao sto rekoh ja cu ozdraviti,a vi cete i dalje traziti lose u svemu oko vas.

Name

Za re.

26.02.2021 14:32

Slijepce! Kad si takav zelim ti da budes i ti pozitivna budala. I svima vama sto ne vjerujete zelim da vam vasi najmili budu pozitivni. Mozda onda nama ostalim bude ljepse. .

ODGOVORITE
Name

Miso

26.02.2021 16:19

Boze sacuval a kod nas dozvoljavaju uzivo muziku a svi uvode rigoroznije mjere sto ne traze savjet od nasih strucnjaka.