Bijeljina: Povoljna epidemiološka situacija

Epidemiološka situacija na području Bijeljine stabilnija je i povoljnija u odnosu na protekli  period i ima tendenciju smanjenja broja oboljelih i hospitalizovanih – ocijenjeno je na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije. Sve mjere Štaba usklađuju se sa Republičkim,  među kojima je i da nošenje maske na otvorenom više nije obavezno.

Republika Srpska 23.02.2021 | 15:47
Bijeljina: Povoljna epidemiološka situacija

Komandant Štaba, gradonačelnik LJubiša Petrović najavio je da će, u skladu sa razvojem epidemiloške situacije, na narednoj sjednici Štaba, 1. marta, biti donesena odluka o eventualnom zatvaranju Kovid bolnice u Banji Dvorovi, kao i odluka o tome da li će biti dozvoljeno izvođenje muzike uživo.

On je naglasio da bi, prema nezvaničnim informacijama, prve doze vakcina protiv virusa korona trebalo u Bijeljinu da stignu u prvoj sedmici marta i dodao da je Štab za kontakt osobu i koordinatora za aktivnosti provođenja vakcinacije u Bijeljini imenovao direktora Doma zdravlja Danijelu Đukin.

Na sjednici su usvojeni novi Poslovnik o radu Gradskog štaba za vanredne situacije, Operativni plan zaštite i spasavanja od poplava u Gradu Bijeljina u 2021. godini, kao i Operativni plan  aktivnosti u pripremi i provođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u Gradu Bijeljina u 2021. godini.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miloš

23.02.2021 16:41

Povoljna, ali.malo sutra+?

ODGOVORITE
Name

Uhh

23.02.2021 17:34

Jel ta zuja nesto radi? Ili je u kafani ili na sastancima.

Name

ZA KRIZNI STAB

23.02.2021 16:47

UGUSI NAS FARMA U CADJAVICI I LJELJENCI MI MORAMO NOSITI MASKE I NA OTVORENO. OCEL KO IZACI NA LICE MJESTA. ILI DA SE SELIMO.

ODGOVORITE
Name

Raša

23.02.2021 18:36

Vazduh u Bijeljini najzagadjeniji u Evropi i sinoć i večeras. Šta gradska uprava namerava uraditi po tom pitanju?

ODGOVORITE
Name

Re

23.02.2021 22:53

Dace nam preskupi plin, eto sta ce! Kraj vode iz Dvorova, koja bi mogla, cijeli grad grijati, o tome, niko ni ne razmislja! Gusite se i cutite, kao sto, o svemu, i cutite!