Zenica: Pripadnici SIPA-e oduzeli 3,2 kg opojne droge

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su u Zenici pretresli dvije lokacije i slobode lišili jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Кrivičnog zakona  Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Bosna i Hercegovina 11.02.2021 | 12:26
Zenica: Pripadnici SIPA-e oduzeli 3,2 kg opojne droge

Tokom pretresa stambenih objekata i pomoćnih objekata, pokretnih stvari i lica,  policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 3,2 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin.

Osumnjičeno lice trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njim je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Кantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.      

  

Navedene aktivnosti realizovane su po naredbama Opštinskog suda u Zenici i Кantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, MUP-om Republike Srpske i MUP-om Zeničko-dobojskog kantona, saopšteno je iz SIPA-e.

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Djoks

11.02.2021 12:19

I to je neka radnja, jel da?? Sto ne pohapse u Kolumbiji ili Holandiji ekipu koja tu drogu proizvodi pa i da se kaze nesto.

ODGOVORITE
Name

Ovi drugi nista

11.02.2021 15:07

U ovoj drzavi samo Sipa nesta radi

ODGOVORITE