Bijeljina: U toku izrada plana za vakcinaciju

Na osnovu preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Dom zdravlja Bijeljina počeo je pripremu plana za vakcinisanje stanovništva protiv virusa korona, saopšteno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

Republika Srpska 02.02.2021 | 16:02
Bijeljina: U toku izrada plana za vakcinaciju

- Postoji informacija da će Republika Srpska do kraja februara dobiti određeni broj doza ruskih vakcina i mi moramo biti spremni za sprovođenje ovog važnog zadatka. Potrebno je pripremiti punktove za vakcinisanje, timove koji će vršiti vakcinaciju, te izraditi evidenciju prioritetnih grupa – navela je direktor bijeljinskog Doma zdravlja Danijela Đukin.

Кada je riječ o broju zaraženih kovidom-19, ona je naglasila da je trenutno pozitivno 226 lica, a da se pod nadzorom nalaze 532 osobe.

Prema riječima epidemiologa iz Bolnice „Sveti Vračevi" Aleksandre Radojčić, u kovid bolnicama u Bijeljini smješteno je 60 pacijenata.

- Jedanaestoro je životno ugroženo, a pet se nalazi na respiratorima. Iako dolazi do blage stabilizacije kada je riječ o broju prijema, epidemiološko stanje je i dalje nepovoljno. Zato apelujemo da građani budu savjesni i nastave strogo sprovođenje propisanih mjera zaštite od virusa – rekla je Radojčićeva.

Gradski štab za vanredne situacije, u skladu sa odlukama Republičkog štaba, produžio je sve mjere zaštite od virusa korona do 22. februara. Između ostalog, donesen je zaključak o doznačavanju sredstava Banji Dvorovi, kompleksu u kojem je od početka novembra smještena jedna od kovid-bolnica.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Borac

02.02.2021 16:20

Zar nije kazala ona direktorica d.z. Biljina da je to vec uradjeno. Znaci lagala.

ODGOVORITE
Name

Doktor DZ

02.02.2021 23:13

Dr Đukin samo lupa. Težeg i goreg direktora nismo mogli dobiti!?

Name

Cime

02.02.2021 17:35

Vakcinisete? Prvo skoci, pa reci Hop! Gdje su vam vakcine? Ko ih kupio i gdje? Kako transportovao, lesu li pouzdane i koliko? Dal ce to neko pitati, dal ce se ljudi pre vakcinacije pregledati, ispitati, jel mogu, uopste primiti vakcinu i koju? Ljudi, ovo je, ozzbiljna stvar, manite se proizvoljnosti, u svakom smislu! Neko, odgovoran?

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

02.02.2021 19:18

Tako rade stručnjaci takozvani. Oštrimo ražanj a zec negdje u šumi. Svaka čast za nadležne nesposobnjakoviće!

ODGOVORITE
Name

Maki

02.02.2021 20:00

PRIJE VAKCINE PROVERITE ANTITELA JER MOZE BITI KOBNO

ODGOVORITE