Istražni tim SZO obišao pijacu u Vuhanu

Istražni tim Svetske zdravstvene organizacije (SZO), koji u Kini pod strogim nadzorom kineskih zvaničnika traga za poreklom virusa korona, obišao je pijacu u Vuhanu koja je bila distributivni centar za životne namirnice tokom 76-dnevnog lokdauna prošle godine.

Svijet 31.01.2021 | 10:23
Istražni tim SZO obišao pijacu u Vuhanu

Istražni tim SZO, koji čine stručnjaci iz oblasti veterine, virusologije, epidemiologije, tehnologije i bezbednosti prehrambenih proizvoda, obišao je juče, u pratnji velike grupe kineskih kolega, dve bolnice u kojima je bilo žarište epidemije, prenosi AP.

Tokom ove misije, kako navodi agencija, praćene političkim pritiskom zbog nastojanja Kine da izbegne optužbe o pogrešnim odlukama tokom prvih dana epidemije, članovi tima SZO posetili su juče i izložbu posvećenu izbijanju epidemije korona virusa.

Iz SZO je ranije saopšteno da članovi istražnog tima neće imati kontakte sa lokalnom zajednicom zbor rizika od širenja korona virusa.

Kineska vlada zastupa teroriju da je epidemija počela zbog virusa uvezenog u smrznutim plodovima mora, neutemeljenu u validnim dokazima.

(Tanjug)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

As

31.01.2021 10:07

Ovi kineski” Laja-Vi “sve kriju i lazu zbog bojazni da svjetska zdravstvena organizacija ne pronađe ISTINITE RAZLOGE POJAVE KORONE VIRUSA19 ! Zujani=Laja-Vi inače jedu sve sto na bilo koji način se pomjera puze gmiže leti kreće se...Treba detaljno lagano istraživati Žuti-Lazo-Vi nisu bezrazložno ODBIJALI ISTRAGU OD STRANE SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE!

ODGOVORITE
Name

E

31.01.2021 10:34

Glup si ti za ovo...

Name

re

31.01.2021 11:02

Ti mora da si neki Rudonjin stručnjak? Sve znaš kao i ,, on"...lupaš kao da ti je mama Željka,a Viško tata!

Name

Skeptik

31.01.2021 11:08

Ganjaju onog šišmiša???

ODGOVORITE
Name

Marijo04

31.01.2021 12:27

Kobejagi nesto traze,ispadose kinezi glupi koda oni neznaju istrazit poreklo a ovi su pametni.

ODGOVORITE
Name

maja

31.01.2021 13:26

Kakva smejurija, u tom SZO timu je naučnik koji je godinama radio u laboratoriji u Vuhanu i to baš na koronavirusima i to baš sa čuvenim virusologom koju zovi 'bat woman',da li neko veruje da će taj tim izaslanika iz SZO otkriti bilo šta, pa studenti bilo kojeg fakulteta koji ima predmet genetika znaju da virusi ne prelaze sa jedne vrste na drugu tako kako su objasnili širokim masama za covid da bi prikrili pravu prirodu ovog virusa. Kako virus nije potekao, na primer, iz reke Gang u Indiji, u kojoj se hiljadama godina hodočasnici kupaju bukvalno u fekalijama, smeću i raspadnutim telima mrtvih ljudi, nego se baš pojavio na pijaci koja je nekoliko kilometara udaljena od najpoznatije laboratorije za korona viruse u Aziji, Pričam ti priču.

ODGOVORITE
Name

milan

31.01.2021 13:56

Virus je došao s pijace jer su Kinezi tek 2019. počeli da jedu slepe miševe. Do tada su se slepi miševi, nosioci virusa, držali podalje od ljudi, mislim stvarno, ko veruje u ovu lažnu istragu, šta oni očekuju da će naći na toj pijaci posle godinu dana.

ODGOVORITE
Name

Hahaha

31.01.2021 17:27

Kakva gomila gluposti...sto ne obidju lab u wuhanu koji je finansirao fauchi novcem americkih poreskih obveznika. Taj gmaz kriminalni jos nizasta nije odgovarao, a szo sve znaju samo mlate praznu slamu.

ODGOVORITE