Истражни тим СЗО обишао пијацу у Вухану

Истражни тим Светске здравствене организације (СЗО), који у Кини под строгим надзором кинеских званичника трага за пореклом вируса корона, обишао је пијацу у Вухану која је била дистрибутивни центар за животне намирнице током 76-дневног локдауна прошле године.

Свијет 31.01.2021 | 10:23
Истражни тим СЗО обишао пијацу у Вухану

Истражни тим СЗО, који чине стручњаци из области ветерине, вирусологије, епидемиологије, технологије и безбедности прехрамбених производа, обишао је јуче, у пратњи велике групе кинеских колега, две болнице у којима је било жариште епидемије, преноси АП.

Током ове мисије, како наводи агенција, праћене политичким притиском због настојања Кине да избегне оптужбе о погрешним одлукама током првих дана епидемије, чланови тима СЗО посетили су јуче и изложбу посвећену избијању епидемије корона вируса.

Из СЗО је раније саопштено да чланови истражног тима неће имати контакте са локалном заједницом збор ризика од ширења корона вируса.

Кинеска влада заступа терорију да је епидемија почела због вируса увезеног у смрзнутим плодовима мора, неутемељену у валидним доказима.

(Тањуг)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ас

31.01.2021 10:07

Ови кинески” Лаја-Ви “све крију и лазу због бојазни да свјетска здравствена организација не пронађе ИСТИНИТЕ РАЗЛОГЕ ПОЈАВЕ КОРОНЕ ВИРУСА19 ! Зујани=Лаја-Ви иначе једу све сто на било који начин се помјера пузе гмиже лети креће се...Треба детаљно лагано истраживати Жути-Лазо-Ви нису безразложно ОДБИЈАЛИ ИСТРАГУ ОД СТРАНЕ СВЈЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

31.01.2021 10:34

Глуп си ти за ово...

Name

ре

31.01.2021 11:02

Ти мора да си неки Рудоњин стручњак? Све знаш као и ,, он"...лупаш као да ти је мама Жељка,а Вишко тата!

Name

Скептик

31.01.2021 11:08

Гањају оног шишмиша???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маријо04

31.01.2021 12:27

Кобејаги несто тразе,испадосе кинези глупи кода они незнају истразит порекло а ови су паметни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

31.01.2021 13:26

Каква смејурија, у том СЗО тиму је научник који је годинама радио у лабораторији у Вухану и то баш на коронавирусима и то баш са чувеним вирусологом коју зови 'бат wоман',да ли неко верује да ће тај тим изасланика из СЗО открити било шта, па студенти било којег факултета који има предмет генетика знају да вируси не прелазе са једне врсте на другу тако како су објаснили широким масама за цовид да би прикрили праву природу овог вируса. Како вирус није потекао, на пример, из реке Ганг у Индији, у којој се хиљадама година ходочасници купају буквално у фекалијама, смећу и распаднутим телима мртвих људи, него се баш појавио на пијаци која је неколико километара удаљена од најпознатије лабораторије за корона вирусе у Азији, Причам ти причу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

31.01.2021 13:56

Вирус је дошао с пијаце јер су Кинези тек 2019. почели да једу слепе мишеве. До тада су се слепи мишеви, носиоци вируса, држали подаље од људи, мислим стварно, ко верује у ову лажну истрагу, шта они очекују да ће наћи на тој пијаци после годину дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

31.01.2021 17:27

Каква гомила глупости...сто не обидју лаб у wухану који је финансирао фауцхи новцем америцких пореских обвезника. Тај гмаз криминални јос низаста није одговарао, а сзо све знају само млате празну сламу.

ОДГОВОРИТЕ