Mozzartov mjesec humanosti - pomoć mališanima Doma „Rada Vranješević“

Tokom mjeseca humanosti iz nedobitnog fonda u akciji „Humanitarni tiket“ prikupljeno je 2.900 maraka, a kompanija Mozzart je taj iznos uputila na adrese dvije ustanove koje se brinu o najmlađima. Prva donacija stigla je u Dom za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević” u Banjaluci.

Republika Srpska 28.01.2021 | 15:37
Mozzartov mjesec humanosti - pomoć mališanima Doma „Rada Vranješević“

-Ovo nije prvi put da nam kompanija Mozzart pomaže, to je već postala tradicija. Mi smo sada jedna velika porodica i donacija od 1.450 KM će nam mnogo značiti zbog velikih troškova koje imamo brinući se o 76 djece u našoj ustanovi - kaže Vladimir Kajkut, direktor Doma za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević”.

On dodaje da im imaju podršku nadležnih, ali im je svaka dodatna pomoć dobrodošla kako bi djeci bez roditeljskog staranja omogućili što bolje uslove. Novac koji su dobili od Mozzarta biće usmjeren na osnovne potrebe najmlađih u okviru domskih jaslica, vrtića i redovnih vaspitnih grupa.

-Drago nam je što je donacija stigla u prave ruke. Motiv nam je bio da rukovodstvu Doma pomognemo da mališanima bez roditeljskog staranja dane boravka u ustanovi učine što ljepšim- kaže menadžer korporativnih komunikacija kompanije Mozzart, Marija Ranilović.

Druga donacija, u sklopu Mozzartove akcije “Mjesec humanosti”, narednih dana biće upućena prijedorskom Domu za mušku djecu i omladinu ometenu u razvoju. Tokom “Mjeseca humanosti” ukupan fond za humanitarne svrhe bio je pojačan jer je ulog, koji je ova kompanija donirala plemenitim kladiocima umjesto standardnih 50, bio 100 maraka i ujedno je bio zagarantovani dobitak.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar